ויזות זמניות לארה"ב - ויזת תייר וויזת עסקים

דף הבית >> מאמרים >> ישראלים בחו"ל >> ויזות זמניות לארה"ב - ויזת תייר וויזת עסקים

מאמר זה עוסק בויזות זמניות לארה"ב. למידע על ויזות לנוסעים לתקופות ארוכות או לרילוקיישן, היכנסו למדריך המפורט בנושא ויזה לארה"ב.

הויזות הנפוצות ביותר הינן:

  • ו :B-1יזה זמנית לעסקים
  • :B-2 ויזה זמנית למטרות טיול בארה"ב (תייר) או הגעה לקבלת טיפול רפואי

ויזה B-1 מתאימה ל -

  • משתתפים בכנסים מדעיים, לימודיים, מקצועיים, עיסקיים או דתיים.
  • אנשים הבאים לעבוד על פרוייקט זמני ומקבלים תשלום ע"י חברה זרה (לא אמריקאית)
  • אנשי מקצוע המגיעים לנהל משא ומתן על חוזים, כמו גם לתת יעוץ
  • אנשים המגיעים לבצע מחקרי שוק או דומה
  • אנשים הבאים להשתתף בסדנאות, ימי עיון או סמינרים
  • אנשים המגיעים לבדוק אפשרויות להקמת חברת בת בארה"ב, או לבדוק אפשרויות השקעה
  • אנשים הבאים לארה"ב לעבוד כנותני שירות אישיים (עוזרת בית, או-פר וכו') לאזרח ארה"ב או לבעל אחת מהויזות הבאות: B,E,F,H,I,J,L,M,O,P,R,TN
  • כח אדם טכני להתקנת ציוד כתוצאה ממכירה או חוזה שירות
  • אנשים בתפקידי יו"ר מועצות מנהלים
  • ספורטאים המגיעים להשתתף בתחרות (קבלת פרס כספי ולא בשכר)
  • קניינים ויבואנים של חברות בארצות זרות
  • אנשים המגיעים לארה"ב מסיבות משפטיות - עדים מומחים וכו'.
  • אנשים המגיעים לתת שירות בארה"ב, המתאימים גם לויזת H-1B אולם מקבלים שכר עבור השירות מחברות מחוץ לארה"ב
  • אנשים העובדים מחוץ לארה"ב ומקבלים את משכורתם שם המגיעים לארה"ב על מנת לקבל הכשרה מקצועית שתכשיר אותם לויזת H-3
  • עובדים של חברות תעופה זרות העובדים בארה"ב, מקבלים משכורת בארה"ב אך לא יכולים לקבל את הויזה E-1
  • אנשי דת, מסיונרים ואנשי צוות על יאכטות
  • מרצים מארצות זרות לאוניברסיטאות בארה"ב 

חשוב לציין כי אסור לעבוד קבוע בארה"ב ע"פ אשרה זו ואסור גם למעביד מקומי להעסיק תושב זר באשרה זו. 

מה אסור למבקר עיסקי באשרת B-1 לעשות?

אסור לפתוח חשבון בנק, אסור לבקש מספר ביטוח לאומי, לשכור או לקנות דירה, לבקש משכנתא, להביא את המשפחה על בסיס קבוע, לרשום את הילדים לבית הספר, לקנות מכונית, או כל צעד אחר המעיד על כוונה להשתקע. 
כל צעד כזה, אם הוא מתגלה, יסתיים בגירוש ובאי יכולת להכנס שוב לארה"ב.

ויזת תייר לארה"בויזה B-2 מתאימה ל -

  • אנשים המגיעים לטיול בארה"ב
  • אנשים המגיעים לבקר משפחה או חברים בארה"ב
  • אנשים המגיעים לארה"ב לקבל טיפול רפואי
  • בעלי אזרחות זרה המגיעים להתחתן עם אזרח/ית ארה"ב, או בעלי גרין קארד, המוכיחים כי מיד לאחר החתונה יעזבו את גבולות ארה"ב, אפילו עם בכוונתם להגר לאחר מכן.
  • ספורטאים חובבנים לתחרויות בתחומים שלהם, ללא תמורה כספית מכל סוג.
  • אנשים המגיעים להשתתף בכנסים חברתיים
  • תלויים בבעלי ויזה B-1 ומלווים אותם.
  • חברים ובני משפחה שהוזמנו ע"י אזרחי ארה"ב, בעלי גרין קארד ובעלי ויזות זמניות.

הגשת הבקשה

את הבקשה לויזה יש להגיש בשגרירות ארה"ב בארץ שבה אתם מתגוררים דרך קבע. יש להקפיד למלא את הטפסים נכון ולצרף את המסמכים הנלווים. 
עלות הבקשה הינה 100$. בארץ, ע"פ האתר של שגרירות ארה"ב, המחיר הוא 480 ₪.

  • יש למלא ולהגיש את טופסDS-156 . על ילדים למלא טופס נפרד משל ההורים אפילו הם כלולים בדרכון שלהם.
  • דרכון תקף לתאריך של מעל 6 חודשים מהתאריך המתוכנן לעזוב את ארה"ב (כלומר אם הנסיעה היא בין ה- 1 לחודש ועד ה-30 בספטמבר 2004, הדרכון צריך להיות תקף עד סוף מרץ 2005.)
  • 2 תמונות בגודל 37 מ"מ על 37 מ"מ לכל פונה המראה פנים גלויות, ללא כיסוי ראש ורקע בהיר.
  • מסמכים המעידים על מטרת הנסיעה, על כך שהעזיבה את גבולות ארה"ב מובטחת בסיומה של הנסיעה והוכחה על כך שכל ההוצאות מכוסות ממקור כספי כלשהוא.
  • אם בדרכון יש ויזת תיירים קודמת, כדאי לנסות ולבקש תהליך מהיר יותר לויזה הזו(expedited procedures).
  • אם הויזה הקודמת עדיין תקפה אולם הדרכון הוחלף לחדש כיוון שפג תוקפו, ניתן לסוע עם שני הדרכונים והשתמש בויזה הזו.
  • כל ניסיון לרמאות יסתיים במניעת כניסתך לארה"ב - לעד.

ישנם מקרים שידרשו למלא גם טופס DS-157, טופס זה היה מיועד במקור רק לזכרים בין הגילאים 16-45 והוא הונפק לאחר ההתקפות על התאומים ומטרתו לנסות ולאתר סיכון ביטחוני אפשרי ממי שאינו שייך לאחת מ- 26 המדינות המחייבות בידוק בטחוני. 

טופס DS-158 גם הוא נדרש לעיתים, גם למבקשי ויזות B-1 ו- B-2. מפרט היסטורית תעסוקה. 

טופס I-134

נדרש במקרה שלמבקש הויזה אין די כסף לממן את הנסיעה בעודו בארה"ב והמדינה רוצה להבטיח כי יהפוך להיות נטל ציבורי. 
במקרה של ויזה זמנית עיסקית, מדובר יהיה בבן משפחה, חבר או חברה זרה המעסיקה אותו שיקחו על עצמם את התמיכה הכספית במקרה של מחסור. אותם אנשים נקראים - Affiant או Sponsor.

על הטופס להיות מלווה בנתונים המעידים על כך שה- Sponsor יוכל לעמוד בהתחייבותו לתמוך כספית במבקש הויזה:

1. מכתב על נייר החברה המציין את גובה משכורתו של ה- sponsor.
2. מכתב מהבנק המעיד על יתרותיו בחשבונות
3. העתק מתשלום המיסים האחרון (הכרחי אם ה-sponsor הוא עצמאי)


הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת – הפניקס חברה לביטוח בע"מ