יוצאים לרילוקיישן? איך מטפלים בהורים המבוגרים שנותרו בארץ?

דף הבית >> רילוקיישן >> יוצאים לרילוקיישן? איך מטפלים בהורים המבוגרים שנותרו בארץ?

רילוקיישן הוא משאת נפשם של מרבית ההייטקיסטים. חלקם אף ממתינים להצעה שתהווה עבורם כרטיס יציאה לאתגר של פעם בחיים. אך לרילוקיישן יש מחיר מסוים שרבים לא מדברים עליו, והוא הקושי בהשארת ההורים המבוגרים בארץ ואי חלוקת נטל הטיפול בהורים עם שאר האחים. בואו נראה כיצד מתמודדים עם האתגר.

עולם ההייטק הוא כפר גלובלי קטן, הפותח הזדמנויות רבות לעובדים כמו התפתחות מקצועית, אתגרים טכנולוגיים, ידע בתחומים שונים ובין היתר גם הזדמנות לבצע רילוקיישן ולעבוד בחו"ל. רק לסבר את האוזן, על פי נתונים כ -20,000 ישראלים מידי שנה יוצאים לרילוקיישן לטובת עבודה בחו"ל או לימודים.

מובן שמשנה לשנה מספרים אלה עולים, וזאת בשל קצב ההתקדמות הטכנולוגית, שכן ישראל נמנית על המדינות המצליחות והמתפתחות ביותר בתחומי הטכנולוגיה והסייבר בפרט.

הקושי המרכזי ברילוקיישן שרבים לא מדברים עליו

רילוקיישן למדינות שונות על פני הגלובוס יכול להיות הזדמנות נהדרת לעובדים, להכרת תרבות חדשה ובין היתר גם להתפתחות מקצועית ולשיפור המצב הכלכלי. אולם, הקושי המרכזי הוא ההתנתקות מהסביבה ובעיקר מההורים המבוגרים שלא תמיד בריאותם תקינה. באופן טבעי, כל הורה רוצה את הטוב ביותר לילדיו ועם כל הקושי של הנתק הקיים ברילוקיישן, הורים יתנו את ברכת הדרך לילדיהם ויאחלו להם את הטוב ביותר. אך מהצד השני, ההורים המבוגרים נשארים לבד דווקא כשהם זקוקים לילדיהם ולעיתים בשנים האחרונות בחייהם, בהן כל ביקור של הילדים הוא עולם ומלואו.

צביה, אלמנה בת 77 המתגוררת במרכז הארץ מספרת לנו: "יש לי שלושה ילדים, מתוכם שניים החליטו לעזוב את הארץ, אחד לטובת לימודי רפואה והשני היגר לאטלנטה לטובת עבודה בחברת הייטק. קשה לי מאוד בחגים, השולחן כמעט ריק, במהלך השבוע אף אחד לא מגיע לבקר. לפעמים חברותיי נפגשות יחד עם הנכדים ואני מגיעה למפגשים לבדי".

צביה לא לבד בעניין, נראה כי לא רק ההורים חשים את התסכול, אלא גם האחים שעליהם נופל הנטל בטיפול בהורים. פגשנו את דנה מצפון הארץ שאחיה עשה רילוקיישן לפני שנתיים והיגר עם משפחתו לגרמניה לטובת עבודה בתחום האנרגיה הסולארית.

"אנחנו שני אחים, אחי הגדול מצא עבודה בחו"ל, ושנה לאחר מכן אמי חלתה בסרטן ונותרתי לבדי לטפל בה. יצא שהנטל נפל עליי. המצב הבריאותי של אמי מתדרדר מיום ליום. כיום היא עדיין מתלבשת בעצמה, אך קשה לה לקום ולבצע פעולות בסיסיות כמו קניות בסופר". דנה לא שוחחה על כך עם אחיה, אך היא מבינה ששילמה לבדה את מחיר הרילוקיישן שלו.

הפתרונות הקיימים למצב

אם גם אתם קיבלתם הצעת עבודה בחו"ל ונמצאים בדילמה, הבאנו בפניכם כמה פתרונות שיכולים להיות לעזר במצבים כאלה:

  1. היו אכפתיים, גם אם אינכם נמצאים פיזית כדי לעזור. לפעמים מילה טובה, שיחות תכופות עם ההורים ועם האחים המטפלים יכולים להיות לעזר, ממש כמו עזרה פיזית.
  2. דעו מתי הטיימינג הנכון לחזור לארץ. כאשר מצבם הבריאותי של ההורים מתדרדר, שקלו לחזור במידה והדבר אפשרי, או מראש בצעו רילוקיישן לתקופה מוגבלת.
  3. סייעו כספית במידה ואפשר. נסו להציע סיוע כספי של מטפל/ת שיסייעו להורים להפיג את הבדידות, או לקבל טיפול סיעודי או עזרה מסוימת. דבר נוסף, ישנם ארגונים שונים של בני נוער ומתנדבים המבקרים אנשים מבוגרים בביתם, נסו להציע עזרה כזו.
  4. הישארו בקשר, אל תיעלמו. בכל הזדמנות, צרו קשר, התעניינו בהורים, באחים ובאחיות והמשפחה הקרובה.

בהצלחה!

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ