פורום מומחים לרילוקיישן
פורום מומחים בניהול דר' טלי גורן – מומחית רילוקיישן
שלום לבאי הפורום. המומחים שלנו נמצאים כאן בשבילכם, על מנת לענות על שאלותיכם במגוון נושאים הקשורים לרילוקיישן, נסיעות והחיים בחו"ל. בין אם יש לכם שאלה הקשורה לאשרות עבודה, לימודים בחו"ל, מיסים, העברת מטען, ביטוח רפואי לחו"ל או כל נושא אחר, המומחים שלנו ישמחו לסייע לכם, כל אחד בתחום מומחיותו ועל פי ניסיונו.
הפורום פתוח להשתתפות מומחים מרחבי הרשת, אך תוכלו לזהות את המומחים שאושרו על ידי הנהלת הפורום לפי ההדגשה בשמם.
בואו להכיר את המומחים המובילים שלנו: דר' טלי גורן - מומחית רילוקיישן ומנהלת הפורום, אשר טוריאל, רו"ח ומשפטן (ישראל), יועץ מס ארה"ב - מיסוי משולב, דורון פוקס - סוכן ביטוח נסיעות, אנה צברי - מומחית למיסוי בינלאומי וקריפטו, ואפרת מרקו - מומחית שפה, חינוך וטכנולוגיה,
לקריאת תקנון השימוש בפורום, לחצו כאן.
שלום,
לפני מספר שנים הוכרתי כבעל נכות נפשית 40% בביטוח לאומי, וזכאי עקב כך לקצבת נכות.
האם הדבר יכול למנוע או להפריע לאפשרות הגירה לצורך לימודים או עבודה? (שואל בעיקר על ארה"ב, אולם גם על קנדה ואוסטרליה)
ואם כן- האם יש דבר מה שאשר ניתן לעשות כדי למנוע הפרעה לכך?
תודה.
שלום
לצורך הגשת בקשה לוויזת הגירה לארה"ב על בסיס עבודה או לימודים, נדרשת הצעת עבודה מארגון/חברה אמרקאית.
בנוסף, אתה צריך להיות בעל כישורים הנדרשים לעמוד בדרישות למשרה המוצעת. מעבר לכך, אם אתה מסוגל לעבוד במשרה מלאה לא צריכה להיות לך מניעה לקבל וויזת הגירה חרף קבלת הקצבה. במקרים שיש מניעות כניסה על בסיס נפשי הם מקרים בהם מדובר במחלה נפשית העלולה לגרום ל"התנהגות פוגענית" הכוללת התנהגות שגרמה או עלולה לגרום לפגיעה נפשית או פיזית במבקש או באדם אחר או התנהגות שגרמה או הגורמת לאיום על הבריאות, או ביטחון המבקש, או אדם אחר או לנזק חמור לרכוש. מחלת נפש שאין בה כדי לגרום ל"התנהגות פוגענית" לא תגרום למניעת קבלת וויזה.
שלום רב, אני עובד ברילוקיישן בגואטמלה לה יש הסכם סחר חופשי עם ישראל.
כל חודש מפקידים לי פנסיה בהתאם לחוק המקומי בביטוח הלאומי המקומי,
הצטבר סכום רב בקרן זו ואני רוצה לנייד אותו עם חזרתי לארץ לחסכון הפנסיוני שהיה לי בארץ.
האם זה אפשרי? האם ניתן להמליץ על מישהו מתמחה בתחום
אז ככה:
מומחה בכיר בתחום הפנסיוני ענה לי שגם לו אין מידע רלבנטי בנושא.
מומחה נוסף, שמתעסק בהעברת כספים מארה"ב לישראל ענה לי כדלקמן:
"ההתמחות שלנו היא מול ארה"ב.
באופן כללי, לא ניתן להעביר כספים לקרן פנסיה במעמד שכיר ישראלית ממעסיק שאינו ישראלי.
הוא יכול לקחת את הכסף ולהפקיד במעמד עצמאי בקרן פרטית. אבל זה להכניס כסף נקי ממס והוני לקצבה... פחות מתאים לטעמי.
נכון שיבדוק את נושא תשלום המס במדינת המקור בכל הקשור לפדיון מוקדם. בארה"ב זה 10%. כמו כן, יש תשלום מס גם בצד הישראלי על כניסה של כסף הוני (תלוי בפקיד שומה. אין כללים ברורים). בדר"כ לפי המס השוני בישראל וניתן לקזז אם יש אמנת מס (לא קשור לאיזור סחר)"
לסיכום: כנראה נכון לפנות לייעוץ אצל מומחה למיסוי בינלאומי.
היי,
כסוכן ביטוח כאן בפורום אני העברתי את שאלתך הלאה לגורמים עימם אני בקשר, מכיוון שזוהי סוגיה לא שגרתית ולי אין אליה תשובה מלאה ומקצועית.
כאשר אקבל מענה מתאים מגורם מקצועי מתאים אעדכן כאן בפורום.
בכבוד רב,
דורון פוקס - סוכן ביטוח
היי,
בננו מסיים כתה י' בתיכון בארה"ב, ואנו מתלבטים אם להישאר לשנה נוספת כדי שיעשה early graduation או לחזור לארץ ולהשלים י"א-י"ב. הוא מכוון לחוגים חזקים (מדעי המחשב, פיסיקה וכו'), והשאלה היא מה נדרש מבחינת מבחני AP כדי להיכנס לחוגים אלו?
אנו מכירים את הסף של graduation ועוד 4 מבחני AP, אבל האם זה מספיק (בהנחה שיש ציונים טובים) כדי להתקבל לחוגים החזקים?
שלום ברק,
לגבי חזרה לארץ לכיתה יא' - זה כמובן מורכב, אבל אפשרי. יש הקלות רבות בבגרויות לעולים וייתכן שבנך יוכל להיות זכאי להם. מוזמן לבדוק באתר משרד החינוך או לכתוב כאן - מתי עזבתם ובן כמה היה הילד באותו זמן.
לגבי שאלתך בנוגע לאוניברסיטאות - תשובת גילה דוד, מרכזת הפדגוגיה באגף קליטת תלמידים עולים - על מנת להתקבל ללא מכינה בנך צריך לפחות 4 מבחני Ap בציון של 4 לפחות. אחרת הוא כנראה יצטרך מכינה לפני האוניברסיטה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
טלי
שלום.
אני גרה בארה״ב כבר שלוש שנים (עוד שנתיים עד ניתוק התושבות) ועדיין מפרישה עצמאית כסף לפנסיה שלי בארץ.
יש לי תכנית פנסיה מהעבודה שלי בארה״ב. אני ממשיכה להפריש כי נאמר לי שזה שומר על כיסוי ביטוחי במקרה של אובדן כושר עבודה. שאלה שלי היא האם זה רלוונטי אם אני עובדת רק בארה״ב והאם זה רלוונטי אפילו פחות אחרי ניצוק תושבות ?
חן שלום ונעים מאוד,
במקרה, חלילה, מצב של אי כושר עבודה, לא תקבלי תשלום פיצוי העולה על 75% מהכנסתך הממוצעת ב 12 החודשים האחרונים מעבודה.
כלומר, גם אם הפנסיה בישראל כן תשלם לך, היא תקזז בהתאם את הסכום שאת תקבלי מהביטוח שלך בארה"ב, וכך גם הביטוח בארה"ב סביר להניח, ככה שלא תקבלי את מלוא סכום הפיצוי עבורו את משלמת מאף אחד מהביטוחים.
שמירת זכויות זה חשוב למי שנמצא בין עבודות, יוצא לעצמאות וכו'. תקופת שמירת זכויות היא תקופה מוגבלת של לא יותר מ 24 חודשים.
נשמע מוזר אם את כבר 3 שנים מחוץ לישראל.
ייתכן ואת לא בשמירת זכויות, אלא מפקידה במעמד עצמאי, כולל רכיב חיסכון - מחייב בירור.
לטובת הגשת המלצות מלאות יש עוד לא מעט שאלות פתוחות;
מה הצבירה בקרן שלך.
מה גובה הפיצוי לפנסיית נכות.
מה גובה ההכנסה שלך היום
מצב משפחתי
מצב רפואי
ועוד.
ההמלצה שלי היא לקבוע פגישה אישית עם יועץ או סוכן פנסיוני בישראל, לא חייב להיות פיזי כמובן (טלפון, זום).
בראש ובראשונה כדי לרכז את כל המידע אודות הביטוחים שיש לך כאן בישראל, מה יש לך במקום בו את חייה כיום, לענות על השאלות שהוצגו לעיל.
רק עם כל המידע הזה יהיה ניתן להגיע לכדי החלטות מתאימות ונכונות עבורך, ולהגיש המלצות בהתאם.
ג"נ - אני סוכן ביטוח, בעל רישיון לשיווק פנסיוני.
אם תרצי, אני זמין בוואסטאפ - 972-52-3507447+
בכבוד רב,
דורון פוקס
חברה שלי עלתה לפה תוכנית מסע מרוסיה. תוכנית המסע שלה עומדת להסתיים והיא רוצה להישאר לבינתיים בארץ, אם אפשר גם לעבוד.
אני שוקל בחצי שנה הקרובה לעשות רילוקיישן לחו"ל, בין היתר משיקולי מס.
חברה שלי תהיה מעוניינת לעבור איתי לשם.
עד שתהליך הרילוקיישן יקרה (או שלא), היא שוקלת איזו ויזה להוציא לאחר שהוויזה שלה תוכנית המסע תסתיים.
אופציה אחת היא הארכת ויזת תייר. זאת אופציה שתאפשר לה למיטב הבנתי להישאר פה לעוד כמה חודשים בלי שום בעיה, אך לא תאפשר לה לעבוד במדינה.
אופציה שנייה זו ויזת A1. בתור יהודייה היא יכולה לעשות עלייה, ולכן היא יכולה להוציא את הויזה המיועדת לעולים שרוצים לברר האם הם מעוניינים להישאר בארץ. הויזה גם אמורה לאפשר לה לעבוד פה למיטב הבנתנו.
השאלה היא האם כדאי להוציא את הויזה הזאת אם ייתכן ונצא מהארץ בחצי שנה הקרובה למשך מספר שנים, בהנחה שאולי נרצה לחזור בעתיד.
אשמח אם תוכלו להתייחס גם לצד שלה וגם לשלי - האם זה יפגע לה באפשרות להוציא אזרחות בעתיד, והאם היא תהיה חייבת להתגייס לצבא אם כרגע היא חייבת אבל בעתיד היא תהיה גדולה מספיק עבור פטור לעולה חדש.
עבורי אשמח להבין אם זה יכול לפגוע בתהליך ניתוק התושבות, ובמיוחד לצורכי מס.
המון המון תודה,
מתן
שלום מתן,
רישיון ארעי מסוג א/1 יאפשר לזוגתך לשבת בישראל, לעבוד וליהנות מזכויות סוציאליות המסורות לתושבי ישראל (בתנאי שלפני קבלת א/1 היא יושבת בישראל לפחות 183 ימים כדין). אחיזה במעמד זה לא מונעת ממנה את הזכות לקבל בעתיד אזרחות ישראלית מכוח שבות. קטיעת הישיבה לצורכי רילוקיישן לחו"ל גם לא אמורה להשפיע כהוא זה על זכותה להתאזרח בעתיד מכוח שבות. למיטב הבנתי, כל עוד אינה אוחזת באזרחות ישראלית, אינה חייבת להתגייס. אך איני מומחה בתחום.
לפרטים נוספים מוזמנים ליצור עמנו קשר
בדוא"ל: arthur@i-lawyer.co.il
השארנו רכוש במחסן וחזרנו לאחר חצי שנה
נוצרו הרבה עובשים והצטבר הרבה אבק למרות שדאגנו יחסית לאטום את המחסן. מה ניתן לעשות בשביל למנוע מצב זה בפעם הבאה שנחזור?
האם משתמשים מכאן התמודדו עם בעיות דומות של השארת ותחזוקת רכוש בארץ?
שלום קרלי,
לאחסנת רכוש יקר אני ממליצה להשתמש בארגזי פלסטיק עם סופגי לחות ושקיות ואקום, או לשמור במחסן ייעודי עם בקרת אקלים.
מכל השאר, מומלץ להיפרד. כמה שלא נשתדל לשמור ולשמר, העובש בישראל ובעיקר בערי החוף חודר לכל מקום וקשה להמנע ממנו. לאורך זמן גם אסונות קורים (אצלנו כל הרכוש הוצף כתוצאה מפיצוץ צינור בבית ההורים) וגם מהם קשה להמנע.
בהצלחה,
טלי
שלום,
אני בעל אזרחות ישראלית וגרמנית, אשתי עם אזרחות ישראלית בלבד, וחושבים לעבור לאירופה.
* האם אנחנו יכולים פשוט לעבור לגור באירופה, או חייבים להשיג ויזת מגורים, כולל להיות מועסקים?
* האם כאזרח אירופאח יש לי זכאות לביטוח לאומי וביטוח בריאות ממלכתי? (קיימות מחלות קודמות. המצב מאוד קל והחיים שלנו רגילים אבל על הנייר אלה מחלות בעיתיות)
* האם זה שונה עבור אשתי ועבורי, ואם המגורים בגרמניה או מדינה אחרת?
תודה
הכוונה שלנו להגירה, לא רילוקיישן זמני לצורך עבודה
שלום יונתן,
כעיקרון, על פי חוקי האיחוד האירופאי, בהיותך אזרח אירופאי, לך ולבת זוגך יש את הזכות המלאה לגור ולעבוד איפה שתרצו ברחבי האיחוד. כאזרח, מגיע לך גם ביטוח רפואי בסיסי - כמו קופות החולים בארץ. אשתך, לא תהיה זכאית לכיסוי הזה. הכיסוי שלך כמובן אינו תלוי במחלות קודמות - כאמור, כמו קופת חולים בארץ.
יש פרטים שמשתנים בין מדינה למדינה, אבל זה בגדול החוק.
אחד הפרטים שחשוב לדעת הוא שדווקא בהגעה למדינת המקור (גרמניה במקרה שלך) עלולות להיות דרישות יותר מחמירות בשלב הוצאת האישורים. הסיבה היא שכאשר מדובר במדינה שאינה מדינת המקור, ההתנהלות היא על פי חוקי הEU שכתבתי למעלה. כשמדובר במדינת המקור, ההתנהלות היא על פי חוקי המדינה ואלו לעיתים מחמירים יותר (למשל במקרה של אוסטריה).
כשתחליטו איפה תרצו להתמקם, תצטרכו להגיע לרשויות ההגירה המקומיות ולהרשם כתושבים. זאת פרוצדורה בירוקרטית שכדאי לעשות אותה בליווי עורך דין מקומי, פשוט בגלל הקושי השפתי. אשתך תצטרך להציג ביטוח רפואי לשנה לפחות והיא תקבל אישור תושבות למשך שנה עד 5 שנים. אחרי 5 שנות מגורים במדינה אחת היא תוכל להגיש בקשה לתושבות קבע ואז תוכל גם לקבל את הכיסוי הביטוחי כמוך.
אשמח לענות על שאלות נוספות (מצטערת על העיכוב בתשובה בשל חג הפסח),
חג שמח ובהצלחה,
טלי גורן
050-4949585
שלום,
לפני כחמש שנים עברתי לחו"ל לצורך לימודים. כעת אני מועסקת בחו"ל ובמצב בו אני יכולה להמשיך להיות מועסקת בערך כל עוד אני רוצה (אזרחות אירופאית+תואר מבוקש מאוניברסיטה טובה+מקום עבודה מעריך). שנה שעברה, כשהכריזו על הנפילה האחרונה של הממשלה, החלטתי להפסיק לשלם מיסים בארץ וביטלתי את מעמד התושב שלי, כולל את הזכות לשירותי ביטוח לאומי ובריאות. בחודשים האחרונים גם דאגתי להוציא את כל מה שהיה לי בארץ (מלבד פנסיה שלא ניתן להעביר), כדי להיות תלוייה כמה שפחות. אני שוקלת ברצינות לוותר על האזרחות הישראלית שלי כי מאוד מפריעה לי השייכות למדינה כמו שהמדינה הופכת אליה. מצד שני, אני לא יודעת מה יהיו ההשלכות לפעולה כזו. מעבר לזה, באם בעתיד ארצה לחזור, האם זה יהיה אפשרי? אם כן, במה זה יהיה כרוך?
תודה רבה
שלום רב, תשובתי מתייחסת רק למישור דיני המעמד של ישראל. אם את זכאית שבות (יהודייה, בת ליהודי או נכדה ליהודי, או בת זוג של זכאי שבות), תוכלי לקבל אזרחות ישראלית בעתיד במסגרת הליך של עליה בשנית, ככל שתבקשי. אבל אחד התנאים המנויים בחוק השבות הוא - הוכחת רצון להשתקע בישראל. יתכן שלצורך כך רשות האוכלוסין תאלץ אותך להוכיח את כוונת ההשתקעות שלך בארץ. במקרים לא מעטים (של עלייה או עלייה בשנית) משרד הפנים אינו מעניק לאלתר מעמד של אזרחות אלא תחילה נותן רישיון ארעי (א/5 או א/1) לתקופה של שנה כדי לבחון אם המבקש משתקע בישראל הלכה למעשה.
תודה רבה על התשובה המפורטת
שלום, אשמח לקבל ייעוץ או פרטי קשר של איש קשר שמכיר את האזור של הובוקן וכן טנפלאיי בניו ג׳רזי - אזורים בהם ישנה קהילה יהודית רחבה, לרבות שכונות ומערכות חינוך
אשמח לתשובה בהקדם - 0505542224
הי רפאל,
לסיוע מקומי בניו ג'רזי אני ממליצה לפנות ל״עוגן רילוקיישן״ (https://www.ogenrelocation.com) המתמחים בליווי תהליך המעבר מהארץ לארה״ב.
עוגן מעניקים בניו ג׳רזי תמיכה בתהליך המעבר הכולל בחירת מסגרות חינוך, תהליכי רילוקיישן ולוגיסטיקות בארץ ובארה״ב.
לתיאום שיחת הכרות תוכל לשלוח מייל עם פרטים ל: Info@ogenrelocation .com (אעביר להם את הפרטים שלך).
מעבר לכך - אתה מוזמן להעלות כאן שאלות ספציפיות יותר לגבי המעבר והמומחים שלנו ישמחו לענות.
להתראות ובהצלחה,
טלי גורן
שלום,
אנחנו עוברים דרך מקום העבודה של בת הזוג שלי לאיטליה לתקופה קצובה של שנתיים (כולל אישורי עבודה עבורי).
אני עובד עבור חברת ישראלית, והגענו להסדר שיאשרו לי להמשיך לעבוד מרחוק אך המשכורת תמשיך להכנס לחשבון הבנק הישראלי.
אני מאמין שכל כמה חודשים אעביר חלק מהכסף לחשבון הבנק באיטליה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, האם יש סיכונים שאני לא חושב עליהם? דרך אחרת שעדיפה (כמו לפתוח עוסק מורשה באיטליה ולעבור לחוזה של contractor)?
תודה רבה
שלום סטיב,
קודם כל ברכות על המעבר לאיטליה - חוויה נהדרת. ממליצה לקרוא במדריכים שכאן באתר להתארגנות לקראת הרילוקיישן ולהתחבר לפורומים של ישראלים באיטליה.
לגבי שאלתך -
אישור העבודה שהוסדר עבורך מטפל בנושא הויזה ומאפשר לך עבודה. אלא שבכך הוא פותר רק נושא אחד מבין שלושה הדורשים טיפול.
הנושא השני הוא נושא המיסוי - בהיותך עובד על אדמת איטליה, אתה מחוייב לשלם מיסים באיטליה. הדבר נכון גם במקרה של עבודה במדינות אמנה.
להלן התייחסותה של עו"ד אנה צברי, מומחית הפורום לנושא מיסוי לסוגיית המיסים:
יש להתייעץ בנושא עם יועץ מס איטלקי. לרוב, ככל שאדם שוהה מעל 183 ימים בטרטריות של מדינת אמנה, האמנה לא תסייע לו. יתירה מזו החברה הישראלית שמעסיקה אותו עלולה להפר חוקי מס איטלקים בכך שמעסיקה עובד ללא דיווח לרשוית, לרבות רשויות מס.
ובתשובתה, אנה מכוונת לנושא השלישי הדורש טיפול והוא חוקי העבודה - מעבר למיסוי, בהיותך עובד על אדמת איטליה אתה נדרש לעבוד בהתאם לחוקי העבודה של איטליה. פגיעה בזכויותיך על פי חוקים אלה היא עברה של החברה המעסיקה על החוק.
יתרה מזאת, העבודה שלך מאיטליה, עבור המעסיק הישראלי, שמה אותו בחשיפה לאפשרות שיחשב כאילו הקים Permanent Entity באיטליה.
אפשרות אחת שתמנע חשיפה לסיכונים אלה היא כמו שאמרת - הקמת עוסק מורשה באיטליה ועבודה כספק עבור החברה הישראלית. האפשרות הזאת מקובלת ונינקטת על ידי ישראלים רבים העובדים בחו"ל ומאפשרת תשלום מיסים כדין באיטליה. אבל חשוב לדעת שהיא לא מגנה עליך ועל המעסיק באופן מושלם שכן בהיות החברה הישראלית הלקוח היחיד שלך, עלולות הרשויות באיטליה עדיין לטעון שיש ביניכם יחסי עובד מעסיק ולכן החברה צריכה לעקוב אחרי חוקי העבודה באיטליה.
הדרך הכי ישרה להמנע מכל הסיכונים שציינתי היא עבודה דרך מעסיק מקומי - Employer of Record. החברה הכי מוכרת לצורך זה היא פפאיה, אבל היא גם אחת היקרות והיא תגזור קופון משמעותי מדי חודש על ההעסקה שלך (500-600 דולר לפחות). ניתן לחפש חברות מקומיות שנותנות את השירות הזה ועלותן תהיה נמוכה בהרבה.
אשמח להמשיך ולסייע,
בהצלחה!
טלי גורן
taly@expatika.org
050-4949585
אנחנו מתכננים חזרה לארץ, תוך שמירה על המשרה בחו״ל בשנה הראשונה. נאמר לי שישנו פטור ממס ישראלי לשנה הראשונה. איך אוכל לברר את ההיבטים השונים שצריך לקחת בחשבון בקבלת החלטה כזו- מבחינת מיסוי, ביטוח רפואי ותנאים סוציאליים נוספים. אשמח להכוונה. תודה🙏
שלום אלון,
ראשית, בכדי להבין את הזכויות והחובות שלכם לצורכי מס וביטוח לאומי, צריך לבדוק כמה שנים התגוררת מחוץ לישראל טרם החזרה ומהו מועד ניתוק התושבות.
ככל שהינכם חוזרים אחרי 10 שנים בהיותכם "תושבי חוץ" אתם זכאים למעמד "תושב חוזר ותיק" לצורכי מס עם הטבות מס רחבות, בין היתר פטור מדיווח ותשלום מס למשך 10 שנים ממועד ההגעה לגבי הנכסים (מחוץ לישראל), הכנסות פאסיביות (מחוץ לישראל) ופעילות עסקית שמבוצעת (יודגש!) - מחוץ לישראל.
לאור האמור, ככל שעבודה במסגרת המשרה בחברה הזרה תבוצע על שטח ישראל (גם מהבית – אונליין), הפטור האמור לא יחול ותדרשו לדווח ולשלם מס בישראל על הכנסות מהחברה הזרה.
ייתכן שמידע שקיבלתם בקשר להעדר חובה לשלם ולדווח עבור ההכנסות מחברה זרה מתייחס ל"שנת הסתגלות". משמעותה, שתושבים חוזרים ותיקים או עולים חדשים בעת הגעתם לישראל יכולים לבחור בשנת הסתגלות, במהלכה הם ייחשבו כתושבי חוץ לצורכי מס הכנסה. עם זאת, גם תושבי חוץ המבצעים עבודה בשטח ישראל (ללא תלות במיקום המעסיק) נדרשים לשלם ולדווח על ההכנסה הזו בישראל. זאת אלא אם מדובר בתושב חוץ, שהינו תושב מדינת אמנה והכל בכפוף לתנאים הקבועים באמנה הרלוונטית. במקרים מסוימים (מניסיוני – לא רבים), ניתן ליישם את האמור על תושבים חוזרים ותיקים או עולים חדשים, כמובן מצריך בדיקה פרטנית.
אשמח להמשיך ולסייע,
עו"ד אנה צברי
Anna@ampeli-tax.co.il
054-5799005
שלום,
אנחנו יוצאים בעוד חצי שנה לרילוקיישן, הוריו של בעלי כבר ממש מבוגרים. כרגע הם עצמאיים אבל אני חוששת מי יוכל לעזור אם חס וחלילה הם יזדקקו לעזרה ואנחנו לא כאן.
לבעלי יש אחות שגרה מאוד רחוק וגם יש לה קשי אוביקטיבי שכמעט לא תוכל לעזור.
תודה,
נורית
11:47 22/02/2023 |
| | מענית שלזינגר - מומחית לגיל השלישי - טיפול בהורים מרחוק |
שלום נורית,
הדילמה מוכרת ולא פשוטה. אני שמחה שאתם בוחרים להגשים את החלומות שלכם לצד המחשבה, התארגנות והערכות נדרשת מבעוד מועד למה שיכול לקרות להרים כאן בארץ.
קחו בחשבון שיש פעולות שאתם יכולים לעשות עכשיו כדי להכין את הקרקע למשל:
1. שוחחו בגלוי עם הוריכם על החששות שלכם ועל הרצון שלכם להערך הכי טוב שניתן כדי שתוכלו לעזור להם בבוא העת.
2. תוודאו:
a. שהם רשומים במערכת ההזדהות הלאומית
b. שיש להם קוד לביטוח לאומי
c. שיש להם קוד לאיזור האישי של קופת חולים
d. תדאגו לקדם איתם חתימה על יפויי כח מתמשך
e. תפתחו בגוגל שיט (או בכל פלטפורמה אינטרנטית אחרת) תיקיה משותפת בה תתיקו מראש:
i. צילום ת.ז של ההורים
ii. צילום של תעודות חשובת אחרות
f. אקסל מסודר של רופאים (משפחה, קופת חולים, רופאים מקצועיים שההורים במעקב קבוע אצלם)
g. אקסל של חברים, שכנה, אנשי מקצוע (כל מי שאולי תצטרכו לתפעל מרחוק בעת משבר)
h. ותבקשו מהם בכל פעם שהם חוזרים מביקור רופא או משהו דומה לצלם לכם את הסיכום כדי שתוכלו לסרוק ולתייק אצלכם.
3. ביטוחים – תציעו להורים להכנס יחד להר הביטוח ולוודא אילו ביטוחים יש להורים (בריאות סיעודי – פרטי או דרך הקופה) כדי שבשעת הצורך יהיה לכם קל לתפעל את זה.
הכל חייב להיות בשיתוף עם ההורים, יש סיכוי שלא יסכימו לשתף פעולה עם הכל.
במקרה כזה אני מאוד ממליצה להעזר באיש מקצוע שיצליח להעביר את המסר להורים מבלי לייצר תחושה שאתם לא סומכים עליהם או לא מאמינים ביכולתם להסתדר לבד.
כדאי עוד בארץ להיפגש איתי לפגישה בה אסקור לכם את כל השירותים והאפשרויות שעומדות לצידכם כאשר יגיע הרגע בו תזדקקו לעזרה. כך שיהיה לכם בשלוף את המידע ומספרי הטלפון הרלוונטים.
בהצלחה,
מענית שלזינגר
מומחית לניהול טיפול Care Management, בהכשרתי עובדת סוציאלית,
בעלת ניסיון רב שנים בתמיכה לבני משפחה מטפלים שמתגוררים רחוק מההורים.
מייסדת חברת מענית קייר
אתר : www.maanit-care.co.il
טלפון : 054-72881188 (השאירו הודעה ונשוב אליכם)
אינסטגרם : https://www.instagram.com/maanitshlezinger
פייסבוק : https://www.facebook.com/MaanitCare
שלום למומחים
אנחנו משפחה של 2 הורים ו3 ילדים בגילאי גן ובית ספר.
אני יוצא לרילוקיישן מטעם העבודה ואקבל שכר מחברה אמריקאית.
המעסיק הישראלי של אשתי אישר לה לעבוד מרחוק בזמן הרילוקיישן שיהיה כמה שנים ואין לו סניף בארה"ב שיוכל לשלם את השכר בארה"ב. איזה דרכים יש ומה הדרך הנכונה עבור אשתי לקבלת שכר ממעסיק ישראלי כשהיא נמצאת באופן קבוע בארה"ב?
שלום רומן,
לגבי התעסוקה של אשתך -
יפה שהמעסיק מאשר עבודה מרחוק, זה לא מובן מאליו. יחד עם זאת, עליכם לוודא שהויזה שאשתך תקבל מאפשרת עבודה בארה"ב. אם הויזה עליה תגיעו היא עבורך ואשתך היא נתמכת - ייתכן שהיא לא תורשה לעבוד מארה"ב. לצורך זה, עבודה נחשבת כל תעסוקה בשכר, כולל עבודה עבור מעסיק ישראלי עם משכורת בישראל.
בהנחה שדילגנו על המשוכה הזאת ואכן אשתך יכולה לעבוד באופן חוקי בישראל, עולה שאלת תשלום המס. מכיוון שההכנסה של אשתך תופק בארה"ב, הרי שהיא חייבת בתשלום מס בארה"ב. כנ"ל גם חוקי התעסוקה - במהלך עבודתה בארה"ב המעסיק שלך נדרש לעמוד בחוקי התעסוקה האמריקאים - הכוללים ימי חופש בהתאם לימי החופש הלאומיים, הפרשות חובה לביטוח לאומי האמריקאי ועוד.
איך עושים את זה? דרך אחת היא לפתוח עסק בארה"ב ולעבוד עבור המעסיק כ"ספק". זה לא דרך ישרה לגמרי והיא עלולה להתקל בעיות מכיוון שה"עסק" של אשתך ישרת רק מעסיק אחד ובכך כן ניתן לטעון ליחסי עובד מעביד.
הדרך הנכונה יותר היא לעבוד דרך מעסיק מתווך - Employer of record - המוכרים והגדולים ביותר הם Papaya וDeel, אבל הם גם היקרים ביותר וניתן לחפש גם Employer of record מקומיים עם עלויות נמוכות יותר.
היתרון בEmployer of record הוא באפשרות לסדר דרכו גם את נושא הויזה ואישור התעסוקה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
טלי גורן
050-4949585
הי טלי,
תודה על התשובה המפורטת !
בשביל לא להיות בסיכון ל"לקוח יחיד" לעסק עצמאי, יש כלל אצבע כלשהו כמה לקוחות צריך או מה סכום הכסף המתקבל מלקוח גדול צריל להיות, לעומת לקוחות אחרים, בשביל שלא יהיה ניתן לטעון למעסיק אחד. ככל הניראה אנחנו בכל מקרה נפתח שם עסק כי יש לי כמה לקוחות קטנים בישראל שאני נותן להם יעוץ והם יכולים לשלם מהחברות המקומיות שלהם בארה"ב. אבל לא מדובר בסכומים גדולים.
האם ניתן לפתוח חשבון בארצות הבית מבלי להגיע פיזית לארצות הברית ?
מעוניינת לפתוח חשבון בארצות הברית , למרות שאני גרה בישראל . האם זה אפשרי ? האם יש חברות שיכולות לעזור לי בתהליך ?
תודה , קרן 052-3359444
שלום קרן, אני ככלל ממליץ על הדרך הישנה והטובה: עולים על אוירון
נוחתים בניו יורק
מתארגנים לפני על היכולת להוכיח כתובת בארה"ב ופונים למספר בנקים.
בנקים פועלים תחת רגולציות משתנות:
חלקן לא רוצות לעבוד עם מי שלא גר בארהב (לרבות אזרחים)
חלקן מבקשות אימות פנים מול פנים
במידה ופחות נוח או מתאים לעלות על אוירון ולנסוע לפתיחת חשבון -ובמידה ומבינים את הסיכונים
אפשר לפנות לעו"ד תומר מאור -יושב בבוסטון והגיע להסדר עם מספר מוסדות פיננסים ביחס לסיוע בהליכי אימות זהות מרחוק.
ולדובדבדן שבקצפת -כי מראשית השבוע -הטלפון לא מפסיק לצלצל ביחס לישראלים שכבר מחפשים למלט את כספם:
חברים -בארצות הברית -יש מס ירושה בעת פטירה!
בהצלחה ואריכות ימים
אשר
atouriel@ashertouriel.com
שלום למומחים
אנחנו משפחה של 2 הורים ו3 ילדים בגילאי גן ובית ספר בוחנים אפשרות לרילוקיישן לארהב למספר שנים דרך העבודה שלי כאשר המעסיק הישראלי של אשתי שאין לו נוכחות בארה"ב מאפשר לה לעבוד מרחוק בזמן הרילוקיישן.
מה הדרך הנכונה לפעולה בנושא התושבות הישראלית ? שמעתי שיש ניתוק תושבות וניתוק תושבות לצרכי מס. מה זה ומה נכון? מה קורה עם תשלומי ביטוח לאומי ומס ברירות , קופות גמל, קרנות פנסיה , קרנות השתלמות שקיימים ? האם ביטוח בריאות ישראלי חל או מפסיק ?
שלום רומן,
מבחינת מס הכנסה - כל עוד הינכם נחשבים לתושבי ישראל לצרכי מס, אתם נדרשים לשלם מיסים ולדווח על כל ההכנסות שלכם מכל העולם בישראל (בזיכוי מס זר וניכוי הוצאות מסוימות). תושב חוץ לעומת תושב ישראל לא צריך לדווח בישראל על ההכנסות שלו מכל העולם אלא רק על ההכנסות שנצמחו לו בישראל, לדוגמא דמי שכירות מדירה בישראל. תהליך הפיכת תושב ישראל לתושב חוץ (העברת מרכז חיים אל מחוץ לישראל) נקרא בשפה המקצועית ניתוק תושבות לצרכי מס. ככל שאתם שוקלים עזיבה למספר שנים, בהחלט רצוי לבחון את האפשרות זו, שכן - בפועל ככל הנראה העברת מרכז החיים תתקיים בעניינכם.
חשוב לעשות הבחנה בין תושבות לצורכי ביטוח לאומי לבין תושבות לצורכי מס הכנסה.
ביטוח לאומי בוחן תושבות המבוטח לפי מבחן "מרכז חיים" מבחינה אובייקטיבית (בית, משפחה, עיסוק, זיקות חברתיות) ומבחינה סובייקטיבית (איפה המבוטח רואה את מרכז חייו). מבחינה פרקטית, וכנוהג, לאחר כ 5 שנים של שהות בחו"ל, ביטוח לאומי מנתק את תושבותיכם אוטומטית. במהלך כל הזמן הזה חלה עליכם חובה לשלם דמי ביטוח לאומי: ככל שלא פעלתם לביטול תושבות לצורכי מס הכנסה ודיווחתם כתושבי ישראל – זה 12% מסך ההכנסה המדווחת (עם תקרה של 45,000 ₪ הכנסה חודשית). ככל ששילמתם דמי מינימום במהלך התקופה הזו - תקבלו דרישה להשלמת ביטוח לאומי לגובה של 12%. לפיכך, ככל שלא פעלתם לביטול ביטוח לאומי ובמקביל דיווחתם כתושבי ישראל לצורכי מס, קיימת חשיפה לתשלום ביטוח לאומי כאמור.
לאור האמור, לצורך הבנת השלכות ביטוח לאומי בעניינכם, חשוב להבין האם מילאתם את חובותיכם בקשר לניתוק התושבות ומהו מעמדכם לצרכי מס הכנסה. כאמור, תושב ישראל לצרכי מס הכנסה חייב בביטוח לאומי (12%) על כל הכנסותיו, למעט מדינות עימם יש אמנה, במסגרתה ניתן זיכוי רק על החלק הסוציאלי. לכן, ככל שאתם מגישים דו"ח מס הכנסה כתושב ישראל (משמע, לא מנתקים תושבות מס), ביטוח לאומי ידרוש מכם 12% מסך הכנסות המוצהרות בדו"ח. במידה ומוגש דו"ח של תושב חוץ למס הכנסה, לביטוח לאומי יותר קשה לחזור אליכם.
ככל שהחלטתם לבטל תושבות לביטוח לאומי ובכפוף להעברת מרכז חיים שלכם לחו"ל - בסמוך לאחר העזיבה יש למלא טופס 627 עבור כל אחד מבני הזוג, ניתן להגיש את הטפסים גם באזור האישי באתר ביטוח לאומי.
אשמח להמשיך ולסייע,
עו"ד אנה צברי
Anna@ampeli-tax.co.il
054-5799005
שלום רומן,
קודם כל בהצלחה - אתם יוצאים להרפתקה מרתקת!
יש מספר נקודות שעולות מתיאור המצב שכתבת.
ראשית, לגבי התעסוקה של אשתך - עניתי בנפרד בשאלה השנייה שפרסמת.
לגבי תושבות ישראלית - קיימים שני סוגי ניתוקים - ניתוק לצרכי מס וניתוק לצרכי ביטוח לאומי.
את ההחלטה לגבי סוג הניתוק שמתאים לכם חשוב לקבל בליווי של יועץ מס, עו"ד, המומחה במיסוי בינלאומי. בפגישה זו תוכלו גם לבקש סימולציית שכר משוערת.
אנה צברי, המומחית שלנו בפורום תענה לכם על הנושא בקווים כלליים אבל בינתיים תוכלו לקרוא מידע רב שכבר נמצא בתשובה לשאלות דומות בפורום.
אם תחליטו לנתק את תושבותכם בביטוח הלאומי הרי שביטוח הבריאות שלכם יפסיק להתקיים.
לגבי קרנות וביטוח רפואי פרטי - אבקש מהמומחית הפנסיונית שלנו להוסיף ומומלץ לקבוע פגישה לדיון אישי גם בנושא זה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
טלי גורן
מומחית רילוקיישן
050-4949585
שלום למומחים
מה הדרך הנכונה והאמינה ביותר לעשות סימולציית שכר נטו שיישאר לי בסוף החודש ברילוקיישן מטעם העבודה במדינת פלורידה ומדינת נעו גרז'י ארה"ב
צריך לזכור ששיטת גביית המס בארהב גם בפדרל וגם בסטייט היא דו שלבית
pay as you go system
אתה משלם מקדמות במהלך השנה (בצורה של ניכוי מס במקור) והשלמה בדוחות
אני תמיד מציע פעמיים בשנה מדידה של החבות אל מול מה ששולם (כאשר יש לקחת בחשבון את הסטטוס ההגירתי שלך שמשפיע על סטטטס המס וכפועל יוצא על חישובי המס)
יש סימולטורים ברשת -אבל אם מדובר גם על מעבר בין מדינות -יותר מורכב
אשר טוריאל
atouriel@ashertouriel.com
הי,
אנחנו חוזרים לישראל בקיץ 2023 אחרי 7+ שנים בארה"ב (פנסילבניה) ומתלבטים לגבי תאריך חזרה - מהן המשמעויות העיקריות של שהייה מעל 183 יום בישראל בשנת החזרה?
בישראל - האם זה מסבך משמעותית את ההתנהלות מול מס הכנסה וביטוח לאומי בשנת החזרה?
בארה"ב - מבחינת מס פדרלי אני מניח שלא משנה (בגלל מבחני שהייה), מבחינת מס מדינה כן משנה (תושבות מעל 181 יום בפנסילבניה).
פרטים נוספים: אזרחים ישראלים (ויזת עבודה בארה"ב), הכנסות בעיקר ממשכורת (מתכננים הפסקת עבודה בארה"ב) והשאר מריבית ודיבידנד בארה"ב, ללא שהייה ממושכת בישראל בשנים הקודמות.
תודה מראש!
שלום שחר,
לפי הנסיבות המתוארות, ניתן לבחון שתי אפשרויות מבחינה הישראלית:
דיווח כתושבי ישראל לכל השנה. משמע, דיווח גם על ההכנסות מארה"ב, עם זיכוי מס זר. חלופה זו יכולה להתברר כפחות עדיפה.
חלופה שניה - דיווח על ההכנסות הישראליות בלבד.
מאחר ולפי המתואר בשנת החזרה מתקיימת חזקת ימים, יידרש גם הגשת טופס 1348 (הצהרת תושבות).
לווי משפטי בחלופה זו הכרחי.
אשמח להמשיך ולסייע,
עו"ד אנה צברי
0545799005
Anna@ampeli-tax.co.il
אכן שנת החזרה לישראל היא טריקית ומביאה עמה מספר מצבי דיווח אפשריים:
-דיווח כתושב ארהב שנה מלאה
-דיווח מסוג דואל סטטוס
-דיווח בסטטוס תושב זר לצורכי המיסוי הפדרלי האמריקאי
נהוג לבדוק בשנת החזרה איזה סטטוס הוא המיטיב- כך למשל -אם לאחר החזרה -למשל אין הכנסות מדגם ישראלי (שכיר למשל), הכף נוטה לכיוון הגשה בסטטוס תושב שנה מלאה (כי אז נטל המס נמוך יותר)
בצד המדינתי -כעיקרון הדיווח אמור להיות בסטטוס
PARY YEAR
אם כיף למדינות שונות יש חזקות תושבות (בדומה למערכת הישראלית) -והסטייט יכולה להפעיל דרישת תושבות עד סוף השנה.
לא מורכב מידי לבדוק את זה.
ביחס לצד הישראלי -אם שהות בישראל בשנת החזרה הפחותה מ-183 יום, יהיה יותר קשה לרשויות מס בישראל -לבקש מיסוי על הכנסות החל מינואר של אותה שנת חזרה.
אשר טוריאל -מיסוי משולב (אמריקאי וישראלי), מיסוי מהגרים
atouriel@ashertouriel.com
16:38 31/01/2023 |
| | שירה קליין - עו"ד בתחום ההגירה לארה"ב |
על פי פרסומים עדכניים של שגרירות ארה"ב בישראל, שיעור דחיות הבקשות לוויזה לישראלים ירד מ-3% . מדובר בצעד משמעותי בהליך הכניסה של ישראל לתוכנית הפטור מוויזה. אין ספק כי ישראלים רבים חולמים מזה עשרות שנים, להתקבל לתוכנית היוקרתית המאפשרת הכניסה לארה"ב ללא וויזה. הקושי הקיים להשיג תורים לראיונות בשגרירות ארה"ב בתקופה הנוכחית, בעקבות הקורונה, רק חיזק את הצורך בתוכנית הפטור.
לאור הפרסומים הרבים, אנו מבקשים לענות על שאלות לקוחות : מה תהיה משמעות הכניסה לארה"ב ללא וויזה ? האם מי שמתקשה כיום לקבל וויזה יוכל להיכנס לארה"ב ללא מגבלה? אילו פעולות ניתן יהיה לבצע בארה"ב על בסיס בתוכנית פטור הוויזה ? האם ניתן לעבוד בארה"ב ? האם קיימת מגבלת זמן שהות ? ועוד.
להלן מספר עקרונות של תוכנית הפטור מוויזה שחשוב להבין :
1. המעמד של מי שנכנס לארה"ב על בסיס התוכנית של פטור מוויזה, דומה למעמד של מי שנכנס לארה"ב על בסיס וויזה 1/2 B עם מספר מגרעות ומגבלות. כלומר, מי שנכנס לארה"ב על בסיס פטור לוויזה הפעילות שלו חייבת להיות מוגבל לפעילות המותרת בוויזה תייר/מבקר עסקי.
מבחינת אנשי עסקים הכניסה לארה"ב בפטור לוויזה לצורך עסקים מוגבלת לפעולות מצומצמות המוגדרות בחוק ההגירה האמריקאי. לא ניתן להגיע לארה"ב ללא ויזה לצורך השקת מוצר, ביצוע פעולות שיווק, גיוס עובדים, ניהול סניף אמריקאי ועוד. הפעילות המותרת מוגבלות לפעילות שאינן בגדר "עבודה" בארה"ב. ניהול חברה בארה"ב או כל פעולה אחרת שהיא בגדר "עבודה" חייבת להיעשות על בסיס וויזת עבודה. במילים אחרות, תוכנית פטור מוויזה אינה פוטרת את מי למבקש לעבוד בארה"ב מלהגיש בקשה לוויזת עבודה.
2. השהות בתוכנית פטור לוויזה, מוגבלת ל-90 ימים בלבד (להבדיל משישה חודשים בוויזה). בנוסף, להבדיל מכניסה בוויזה B, מי שניכנס לארה"ב ללא ויזה, אינו רשאי להאריך או לשנות סטטוס בארה"ב. כלומר, מי שנכנס לארה"ב ללא ויזה אינו יכול להגיש בקשה להישאר בארה"ב מעבר ל-90 יום או להגיש בקשה לוויזת עבודה, וויזת סטודנט, או להגיש בקשה לגרין קארד על בסיס עבודה.
3. מי שאי פעם סורבה בקשתו לוויזה, או מי שהוצא כנגדו בעבר צו גירוש, או מי שנתקל במגבלה להיכנס לארה"ב בנמל הכניסה לארה"ב, לא יוכל להיכנס לארה"ב ללא ויזה. תוכנית הפטור אינה מוחלת או עוקפת מגבלה או קושי לקבלת וויזה. מי שבעבר בקשתו לויזה סורבה, לא יזכה להתקבל לתוכנית הפטור. בהקשר זה חשוב להבין שגם מי שנושא במספר דרכונים ממדינות שונות, לא יהיה רשאי להשתתף בתוכנית הפטור על בסיס הדרכון הישראלי אם סורבה בקשתו לוויזה בדרכון זר.
4. מי שנושא מגבלת כניסה לארה"ב על בסיס עבר פלילי, עבירות על חוקי הגירה, צריכת סמים, חיסונים ומחלות, מצב נפשי ועוד, מועמדתו לכניסה לתוכנית הפטור מוויזה, כלל הנראה תסורב.
בהקשר זה חשוב להבין כי כניסה לתוכנית קבלת פטור מוויזה מותנת ברישום מוקדם למערכת ESTA של ה-CBP - רשות הגבול והמכס של הארה"ב. מערכת זאת בודקת את הכשירות של המבקש להתקבל לתוכנית הפטור מוויזה. המועמד לתוכנית הפטור נדרש לענות על מספר שאלות הנוגעות למידע אישי, מידע בנוגע לתעסוקה, מידע בנוגע לנסיעה והשהות, עבר פלילי ובטחוני, דחיות ויזה או קושי בכניסה לארה"ב בעבר, עבירות הגירה ועוד.
מי שבקשתו להירשם ל ESTA סורבה יידרש לסור לשגרירות ארה"ב ולהגיש בקשה לוויזה בדיוק כפי שנעשה עד היום.
לסיכום, מי שייכנס לתוכנית הפטור מוויזה, הקיימת כיום לאזרחים רבים מרוב מדינות אירופה - ייהנה מכניסה נוחה לארה"ב בנמל התעופה או במעברי גבול אחרים. התוכנית תאפשר לאזרחים רבים בישראל להימנע מהצורך להגיע לקונסוליה אמריקאית ולהגיש בקשה לוויזה לפני נסיעות קצרות לארה"ב.
יחד עם זאת, השימוש בתוכנית הפטור מוויזה לארה"ב מגיע עם מספר תנאים מחמירים שחשוב להבינם.
אם יש לכם שאלות נוספות בעניין זה אתם מוזמנים לפנות אלינו.
שירה קידר קליין, עו"ד
Shira@AK-Immigration.com
F: (+972) 073-224-1737
שלום ותודה מראש לעונים,
אנחנו מעוניינים לנתק תושבות. אנחנו חיים בארה"ב כבר שנתיים וחצי.
הבנתי שהתהליך אמור להיות פשוט: שולחים טופב אחד 627 ובוא מצהירים שאנחנו לא גרים בארץ(יש לי כמובן מסמכים התומכים בכך)
-האם שני בני הזוג צריכים למלא את הטופס 627?
-האם ניתן להעביר את הטופס באמצעים אלקטרוניים או דואר ישראל בלבד?
והשאלה היותר חשובה:
-קראתי שיש נוהג שביטוח לאומי לא דורש דמי ביטוח עבור הכנסה בחו"ל מהרגע שמפסיקים לעבוד בארץ אם לא ניתקנו תושבות, אך על פי חוק ביטוח לאומי כן יכול לדרוש. (אנחנו משלמים דמי ביטוח מינימליים כרגע)
מניסיון של החברים בפורום, מה הסיכוי שאכן תהיה דרישה כזו ברגע שנבקש לנתק?
שלום ברק,
ראשית חשוב לעשות הבחנה בין תושבות לצורכי ביטוח לאומי לבין תושבות לצורכי מס הכנסה.
ביטוח לאומי בוחן תושבות המבוטח לפי מבחן "מרכז חיים" מבחינה אובייקטיבית (בית, משפחה, עיסוק, זיקות חברתיות) ומבחינה סובייקטיבית (איפה המבוטח רואה את מרכז חייו). מבחינה פרקטית, וכנוהג, לאחר כ 5 שנים של שהות בחו"ל, ביטוח לאומי מנתק את תושבותיכם אוטומטית. במהלך כל הזמן הזה חלה עליכם חובה לשלם דמי ביטוח לאומי: ככל שלא פעלתם לביטול תושבות לצורכי מס הכנסה ודיווחתם כתושבי ישראל – זה 12% מסך ההכנסה המדווחת (עם תקרה של 45,000 ₪ הכנסה חודשית). ככל ששילמתם דמי מינימום במהלך התקופה הזו - תקבלו דרישה להשלמת ביטוח לאומי לגובה של 12%. לפיכך, ככל שלא פעלתם לביטול ביטוח לאומי ובמקביל דיווחתם כתושבי ישראל לצורכי מס, קיימת חשיפה לתשלום ביטוח לאומי כאמור.
לאור האמור, לצורך הבנת השלכות ביטוח לאומי בעניינכם, חשוב להבין האם מילאתם את חובותיכם בקשר לניתוק התושבות ומהו מעמדכם לצרכי מס הכנסה. כאמור, תושב ישראל לצרכי מס הכנסה חייב בביטוח לאומי (12%) על כל הכנסותיו, למעט מדינות עימם יש אמנה, במסגרתה ניתן זיכוי רק על החלק הסוציאלי. לכן, ככל שאתם מגישים דו"ח מס הכנסה כתושב ישראל (משמע, לא מנתקים תושבות מס), ביטוח לאומי ידרוש מכם 12% מסך הכנסות המוצהרות בדו"ח. במידה ומוגש דו"ח של תושב חוץ למס הכנסה, לביטוח לאומי יותר קשה לחזור אליכם.
ככל שהחלטתם לבטל תושבות לביטוח לאומי ובכפוף להעברת מרכז חיים שלכם לחו"ל - בסמוך לאחר העזיבה יש למלא טופס 627 עבור כל אחד מבני הזוג, ניתן להגיש את הטפסים גם באזור האישי באתר ביטוח לאומי.
אשמח להמשיך ולסייע,
עו"ד אנה צברי
0545799005
Anna@ampeli-tax.co.il
מה עושים במידה ונדחתי לקבל את הויזה עם דרכון ישראלי ( לא חותמת שחורה) . אייך אוכל לקבל עם הדרכון הפורטוגלי?
08:51 03/01/2023 |
| | שירה קליין - עו"ד בתחום ההגירה לארה"ב |
שלום רב,
בעקבות הטרגדיה של ספטמבר 11 הודק הקשר בין רשויות ההגירה בארה"ב על כל זרעותיה וענפיה השונים. על כן כיום קיים קישור בין הדרכון הזר, לדרכון הישראלי. לכן, לצערי לא תוכלי להינות מכניסה לארה"ב בתוכנית ה visa waiver בדרכון הפורטוגלי וזאת עקב הדחייה שקיבלת בדרכון הישראלי. יחד עם זאת, תוכלי להגיש בקשה לוויזה עם הדרכון הישראלי או עם הדרכון הפורטגלי בקונסליות המתאימות.
בהצלחה!
שירה קליין, עו"ד
AK IMMIGRATION
shira@ak-immigration.com
תודה רבה על תשובתך ותשומת הלב לשאלתי.
שאלה נוספת לי מה יהיה גורלי במידה ויאושר ביטול הויזה לישראלים? מה יהיה מעמדי במצב זה? האם אז עדיין אצטרך ללכת לראיון בשגרירות ? אייך זה ישפיע על מי שסורב ?
היי
המצב של ביטול וויזה לישראלים כלומר, תוכנית Visa Waiver, (מקווה מאוד שזה אכן יקרה) יהיה זהה להחזקה בדרכון פורטוגלי.
מי שקיבל סירוב וויזה בעבר, לצערי לא יהיה רשאי להשתתף בתוכנית ויהיה חייב להגיע לקונסוליה ולהגיש בקשה לוויזת תייר/מבקר עסקי B-1/B-2.
בברכה
שירה קליין, עו"ד
Shira@ak-immigration.com
היי, אני בת 28 וכרגע מסיימת תואר ראשון בארץ. אני מבררת כרגע על תואר שני בארה"ב בעבודה סוציאלית קלינית.
אני חוששת מאוד משכר הלימוד ומהעובדה שלא ניתן לעבוד (רק עד 20 שעות בשבוע) במהלך התואר, וחוששת מהיום שאחרי הלימודים. השאלה שלי האם ניתן לקבל ויזת עבודה בלי קשר ללימודים, אם זה משהו שהוא אפשרי. ובנוסף, איך אני דואגת להשאר בארצות הברית אחרי התואר ולקבל אישור עבודה קבוע או גרין קארד? האם זה משהו שהוא ריאלי ?
שלום מור
מזל טוב על קבלת התואר.
אם את מעוניינת להמשיך לתואר שני בארה"ב את צריכה להגיש בקשה לוויזת סטודנט. על מנת לקבל את הוויזה את צריכה להתקבל לקולג' או אוניברסיטה בארה"ב . לאחר קבלתך לתוכנית הלימודים, המוסד האקדמי בארה"ב יפיק עבורך את המסמכים הנדרשים לקבלת הוויזה. בעקבות רפורמה בנושא האכיפה על סטודנטים שנעשתה בשנים האחרונות, מתקיים מעקב ודיווח על נוכחות הסטודנטים בתוכנית הלימודים המלאה.
לצערי לא תוכלי להיכנס לארה"ב בוויזה סטודנט ובמקביל לעבוד בוויזת עבודה. תוכלי לשנות סטטוס מוויזה סטודנט לוויזת עבודה בהמשך הדרך. אפשרות אחרת, היא להיכנס לארה"ב בוויזת עבודה - אם המטרה עיקרית שלך היא לעבוד בארה"ב, ואז תוכלי ללמוד בערבים או בתוכנית חלקית מחוץ לשעות העבודה, כל עוד את שומרת על תנאי העסקתך.
ויזת סטודנט אינה מאפשרות עבודה בארה"ב אלא במקרים הבאים:
1. סטודנטים בוויזה סטודנט רשאים בדרך כלל, לעבוד בקמפוס של האוניברסיטה שבה הם לומדים, עד 20 שעות בשבוע.
2. OPT - היא תוכנית הכשרה מעשית אופציונלית, המאפשרת לסטודנטים זרים מסוימים לעבוד מחוץ לקמפוס במשך 12 חודשים כדי לקבל הכשרה מעשית הקשורה לקורס הלימודים שלהם, במהלך ואחרי סיום התואר. העבודה חייבת להיות קשורה ישירות לתוכנית התואר.
3. CPT - הכשרה מעשית לימודית, היא תוכנית להתמחות או פרקטיקום המוצעת על ידי מתן חסות של מעסיקים, באמצעות הסכמי שיתוף פעולה עם בית הספר. CPT זמין רק לפני השלמת תוכנית התואר שלך. העבודה חייבת להיות קשורה ישירות לתכנית התואר,הנדרשת על ידי תוכנית הלימודים, או כחלק מקורס הלימודים.
בנוגע לוויזות עבודה לארה"ב או להליך של גרין קארד. במרבית המקרים למעט מספר חריגים נדרש מעסיק אמריקאי שיקבל אותך לעבודה בארה"ב וישמש כנותן חסות לוויזה או להליך הגרין קארד.
בהצלחה
שירה קליין, עו"ד
AK IMMIGRATION
shira@ak-immigration.com
המוסד לביטוח לאומי סניף באר שבע החליט שלא מגיעה לי קיצבת זיקנה וזאת למרות שצברתי 588 חודשי תשלום ביטוח לאומי ואני בן 67.
אני מתגורר כרגע באנגליה שהיא מדינת אמנה ולפי החוק מגיעה לי קיצבה.
[בעקבות מחלת הסרטן בפעם שניה כרתו לי כליה ואני נמצא באנגליה למעקב וטיפולים ]
אין לי ולאישתי שום הכנסה
מה עלי לעשות ???? אל מי עלי לפנות ???
שלום יוסף,
לאחר בדיקה במחלקת אזרח ותיק, לצערי אין מספיק פרטים כדיי לענות על השאלה.
באפשרותך להגיש תביעה לקיצבת אזרח ותיק למחלקת אמנות וקשרי חוץ במשרד הראשי באמצעות אתר הביטוח הלאומי וזכאותך תבחן.
ממליצה לקרוא את המידע המפורט כאן:
https://www.btl.gov.il/benefits/old_age/Pages/default.aspx
וגם כאן:
https://www.btl.gov.il/benefits/old_age/shehutBechul/Pages/amna.aspx
ולהגיש את הבקשה כאן:
https://www.btl.gov.il/benefits/International_Conventions/Pages/%D7%A6%D7%95%D7%A8%20%D7%A7%D7%A9%D7%A8.aspx
בהצלחה!
טלי
08:26 08/01/2023 |
| | דר' טלי גורן - מומחית רילוקיישן ומנהלת הפורום |
זה הזמן שלכם לשאול כל מה שרציתם לדעת על רילוקיישן!
רכזו את כל השאלות שלכם כאן, ואנחנו נפרסם את התשובות בעמוד האינסטגרם של דיוידשילד ב-15.1, מצרפים קישור לעמוד:
https://instagram.com/davidshield_il
שלום
אנו זוג שרוצים להגר לבולגריה. אני באוגוסט הקרוב מגיע לגיל 67 ואקבל קצבת אזרח ותיק (אשתי כרגע כשנתיים לפני גיל הפנסיה 62) אני רוצה לבדוק אם אנו נוכל לעבור לבולגריה ועדיין להמשיך לקבל קצבה בארץ ללא ניתוק תושבות. כמה זמן אני יכול לשהות בחול ללא חזרה לארץ?
והאם אשתי תקבל קצבה בהגיעה לגיל פרישה?
תודה על העזרה
דדי אורפז
0526920010
דדי שלום,
למדינת ישראל ובולגריה אמנה המאפשרת המשך ואף קבלת קיצבה גם ואם אינכם תושבי מדינת ישראל כך שהקצבה אינה נפגעת (קצבת זקנה).
יש להציג לביטוח הלאומי אישור חיים לפחות פעם בשנה על מנת להמשיך לקבל את הקיצבה. לגבי איזה בנק בישראל או בבולגריה זה נתון להחלטתך. הזכאות לקיצבה משמשת עילה לקבלת ויזה לתושבות ארעית בבולגריה (לא ברור מהשאלה האם זהו הבסיס לשהייה) אבל בין שאר החובות בבקשה לויזה מסוג זה יש להציג חשבון בנק מקומי.
בנוסף, הביטוח הלאומי בהעתקת כתובת מבקש את הכתובת של המבקש וחשבון הבנק שלו בחו״ל - כפי שציינתי אין הגבלה על זמן השהייה בחו״ל כל עוד עומדים בתנאים שלמעלה וללא קשר לתושבות. מבחינת ניתוק תושבות מטעם המדינה זו נעשית לאחר חמש שנים של שהייה בחו״ל.
לגבי האשה -ניתן להגיש בקשה לקבלת קיצבה גם אם נמצאים בחו״ל וגם אם נותקה התושבות-וכל עוד שולמו החובות לביטוח הלאומי בזמן שהתושבות היתה בתוקף.
אשמח לענות על שאלות נוספות בעניין אזרחות ותושבות בבולגריה,
עו״ד עודד גרמנוב
טל ישראלי 0525444366
טל בולגרי 08-89384988
שלום,
אנחנו משפחה עם 2 ילדות קטנות. בעלי הגיש בקשה לדרכון פורטוגלי ואמור לקבל אותו בשנתיים הקרובות. אנחנו מאוד רוצים לעבור ליוון. אפשר לעשות את זה עם הדרכונים הישראלים שלנו או שאנחנו צריכים לחכות לפורטוגלי?
תודה
שלום דורית,
יש אפשרויות רבות לקבל תושבות ביוון והתהליך קצר ונוח כשמבצעים אותו באופן מסודר ומקצועי.
הדרכים העיקריות לקבלת תושבות יוונית הן:
*תושבות מכוח נוודות דיגיטלית (משכורת מינימלית של 3500 יורו בחודש)
*תושבות הניתנת לבעלי הכנסה חודשית ופסיבית קבועה (2000 יורו בחודש לפחות)
* תושבות לאזרחי מדינות האיחוד האירופי
* תושבות מכוח השקעה כספית ביוון - גולדן ויזה (סכום ההשקעה צפוי לעלות בחודשים הקרובים מ-250,000 יורו ל-500,000 יורו)
* תושבות מכוח עבודה ביוון (שכירים בחברה יוונית)
* תושבות מכוח לימודים (ויזת סטודנט)
אשמח להמשיך ולסייע,
לירון אורלב
30-698-3586665+
Taxidirelocation@gmail.com
שלום רציתי לשאול אם אני יעשה ניתוק תושבות ממס הכנסה האם אני יוכל להעביר כסף לארץ או ליקנות נכס בארץ בלי בעיה מצד מס הכנסה?
שלום דן,
ניתוק התושבות לצורכי מס הינו תהליך מורכב שבמסגרתו, בין יתר, נדרש להעביר את רוב הזיקות שקושרות את היחיד לישראל אל מחוץ לישראל. העברת הכספים לחשבון הישראלי או רכישת נכס בארץ נחשבים לזיקה כלכלית לישראל, לכן עלולים לפגוע בטענה של ניתוק התושבות. לאור האמור, רצוי להימנע מפעולות אלה, בייחוד בשנים הראשונות לעזיבה. כמובן, הכל בהתאם לנסיבות ובמסגרת בחינת מכלול הזיקות של היחיד.
בנוסף, ככל שמדובר בנכס מסוג דירה, לתשומת לבך, תושב חוץ (זה גם מי שטוען לניתוק התושבות) לא יהיה זכאי להטבות מס של תושב ישראל בעת רכישה של דירת מגורים יחידה, וכתוצאה יחולו שיעורי מס לפי מדרגות בין 8% - 10% מסך שווי הדירה.
אשמח להמשיך ולסייע,
עו"ד אנה צברי
0545799005
Anna@ampeli-tax.co.il
16:52 03/12/2022 |
| | דר' טלי גורן - מומחית רילוקיישן ומנהלת הפורום |
לאחרונה, עם ההתעוררות בעולם העבודה מרחוק (Remote work), הגיעו אלי שאלות רבות לגבי האפשרות לעבודה בחו"ל.
אז אם יש לכם לפטופ ומעסיק שבכל מקרה לא יודע מאיפה אתם עושים את העבודה, למה שלא תמצאו לכם אי אקזוטי או עיר אירופאית מגניבה לעבוד ממנה?
הדרך אל התשובה לשאלה הזאת (כמו כל דבר טוב) עוברת דרך 3 תחנות עיקריות - הגירה, מס וחוקי עבודה. וכדי לעבוד מכל מקום שהוא, בצורה חוקית, עליכם לקיים את תנאי כל אחת מ-3 התחנות.
הגירה - האם מותר לכם לעבוד מהמקום שבו אתם נמצאים? איך נכנסתם למדינה? בכניסה האוטומטית, הדרך שבה כל אחד מאיתנו רגיל לחלוף על פני פקיד ההגירה בנמל התעופה, הויזה שתקבלו היא ויזת תייר. זו ויזה שאינה מאפשרת עבודה במדינה בה אתם נמצאים. וכן, גם ישיבה בטברנה מול הים עם כוסית ראקי ולפטופ פתוח, נחשבת עבודה. בעיקר אם היא מייצרת רווחים - לכם או למעסיק שלכם.
מס - ואם כבר ייצרנו רווחים וביצענו עבודה, הרי שבעולם מתוקן, המדינה שעל אדמתה הפקנו את אלה, זכאית שנעביר לה את הנתח המוגדר על ידיה - המס.
ולבסוף חוקי העבודה - בתור עובד בעולם המערבי, כאשר אנו מבצעים עבודה (וכבר הסכמנו שגם בדיקת אימיילים בערסל עם קוקטייל בצד נחשבת עבודה) אנחנו זכאים לתנאים מסויימים. ותאורטית, אם התנאים האלה הופרו (ולמשל נדרשנו לעבוד מאותו ערסל צבעוני באמצע יום חופש, רחמנא לצלן) הרי שאנו זכאים לבוא בתלונות למעסיק. אבל על פי אילו חוקי עבודה? אה - החוקים של המדינה בה הופקה העבודה.
אז אחרי שהבנו את 3 התנאים, איך מקיימים אותם?
איך מוציאים ויזת עבודה? המעסיק צריך להוכיח למדינה שאתם נדרשים וראויים לעבודה בה.
ואיך משלמים מס למדינה? אל דאגה, המעסיק יפריש למדינה את הסכום הנדרש.
ומי דואג שתעבדו על פי חוקי המדינה? כבר הבנתם את הכיוון.. כן - אותו מעסיק.
אבל אם המעסיק שלכם הוא לא מהמדינה, האם הוא יכול לעמוד עבורכם בכל התנאים האלה?
כן, אם יקים ישות במדינה.
אבל.. האם הוא בעניין של להקים ישות במדינה?
התשובה היא שברוב המקרים הוא לא. ולהיפך - אחת הסיבות שתעצור אותו מלאפשר לכם לעבוד ממדינה זרה שבה אין לו ישות היא החשש מלהחשב על ידי רשויות אותה המדינה כבעל ישות מקומית (Permanent Establishment) במסגרתה עליו להצהיר על כל הכנסותיו, להפריש הפרשות ועוד.
אז מה עושים? מוותרים על החלום?
ממש לא.
כדי לעשות את זה נכון, יש שתי אפשרויות שעומדות בפניכם - הקמת עסק מקומי או עבודה דרך מעסיק מקומי "על הנייר" (באנגלית זה נשמע יותר טוב - (Employer of Record (EOR). לשתי האפשרויות יתרונות וגם חסרונות.
הקמת חברה היא סיפור לא טריוויאלי ותצטרכו עורך דין שיסייע לכם. בעיקר אם אתם לא דוברים את השפה המקומית. היתרון הוא שברגע שאתם עובדים דרך חברה, תוכלו להכיר בהוצאות הקשורות לעסק.
הפתרון הזה מצויין אם יש לכם יותר מלקוח אחד ואם יש לכם אישור לעבוד מהמדינה בה אתם נמצאים (למשל עבודה באירופה דרך אזרחות אירופאית). אבל אם אתם עובדים רק עבור מעסיק אחד, זה יכול להיות בעייתי. אמנם מבחינת מס והגירה אתם בסדר, אבל מבחינת חוקי עבודה המעסיק עלול להיתפס על ידי המדינה כמעסיק ישיר שלכם. זאת לא בעיה שלכם, אבל "ביום פקודה" אם יבוא לכם לתבוע אותו על הפרת חוקי עבודה, בבית משפט מקומי תוכלו לעשות זאת. זה שם אותו בחשיפה שהוא עלול לא להיות מוכן לה..
אז מה שנשאר לנו זה האלטרנטיבה השנייה - מעסיק מקומי "על הנייר" - EOR.
במסגרת הפתרון הזה חברה מקומית מעסיקה אתכם כעובדים שלה. היא מסדירה עבורכם את ההגירה (בדרך כלל תצטרכו לשלם סכום ראשוני לעורך דין שיטפל בהגירה שלכם), היא משלמת עבורכם את המיסים, והיא זאת שמבטיחה שההעסקה שלכם היא במסגרת חוקי העבודה המקומיים. בסוף החודש היא משלמת לכם משכורת ומוציאה חשבונית למעסיק המקורי שלכם, שמחזיר לה את השכר ששילמה לכם יחד עם הוצאות המעסיק על פי חוקי המדינה. אה, וכמובן יחד עם דמי טרחה עבור כל העבודה הזו שהיא עשתה עבורכם.
אז כן, הפתרון השני הוא כמעט מושלם. ה"באג" היחיד בו הוא באמת דמי הטרחה שיכולים להגיע ללא מעט מאות דולרים בחודש (עד 20% מהשכר שלכם!). הטיפ שלי הוא לחפש חברות EOR מקומיות ולא לרוץ לחברות הגדולות, שאמנם יש להן ישויות בכל העולם, אבל דמי הטרחה שהן גובות גבוהים מאוד. דמי הטיפול של החברות המקומיות יכולים להגיע גם לשליש מאלו של החברות הגדולות.
ולמי שמרים גבה ושואל אם הפתרון הזה חוקי לגמרי, אני יכולה להגיד שזה הפתרון המקובל היום בכל העולם ועל ידי החברות הגדולות והשמרניות ביותר. ואם להם זה טוב, כנראה שגם לכם.
שמחה לענות על שאלות נוספות!
טלי גורן
taly@expatika.org
הי, אני רוצה לנסוע לתקופה של בעירך שנה לאיטליה. אני לא רוצה לנתק את התושבות הישראלית אבל זקוקה לתושבות איטלקית בתקופה הזו כדי להצליח להתנהל שם (לדוגמא: אפילו בשביל לקנות רכב הם מבקשים תושבות). ואם זה משנה במשהו, אז יש לי גם אזרחות איטלקית. השאלה היא, האם יש דבר כזה תושבות כפולה ומה משתמע מכך ?
שלום אמיליה,
אין שום סיבה לנתק את תושבותך הישראלית לצרכי מס או לצרכי ביטוח לאומי כשכוונתך לנסוע לשנה אחת בלבד.
התושבות האיטלקית, אינה קשורה בכל צורה לישראלית ומשמעותה היא העובדה שאת מתגוררת באיטליה. האזרחות האיטלקית שלך תסייע לך להסדיר באופן פשוט וקל את התושבות האיטלקית ולהתקדם ברכישת הרכב.
לאורך התקופה בה תהיי תושבת שתי המדינות תצטרכי לשלם מיסים על הכנסתך בשתיהן (ניתן לתאם את גובה המס ולשלם השלמה ולא כפל מס) וכן לשלם ביטוח לאומי בשתיהן (אם כי גם בנושא זה - יש לבדוק האם יש אמנה בין המדינות).
אבל בכל מקרה, מלבד ההיבט הכלכלי, אין שום מניעה שבשנה הזו תהיי תושבת שתי המדינות.
בהצלחה,
דר' טלי גורן
מומחית רילוקיישן
050-4949585
שלום לכולם,
אחי אזרח אמריקאי, ויכול להגיש עבורי בקשה לגרין קארד (i-130) בקטגוריה של siblings (F4).
לא הצלחתי למצוא את זמן ההמתנה המצופה עבור אזרחים ישראלים ב-uscis visa bulletin (או במקום אחר). האם באמת מדובר בשנים? או אפילו יותר מעשור?
האם אזרחות נוספת אירופאית (אוסטרית) עשויה לקצר את זמן ההמתנה? האם תקופת ההמתנה נקבעת לפי אורחות או תושבות? ואם לפי אזרחות, לפי איזו במקרה של אזרחות כפולה?
תודה רבה!
שלום,
את/ה צודקת. זמן ההמתנה לקבלת גרין קארד לאחים/אחריות של אזרחים אמרקאים, הוא נכון להיום - 15 שנים. יותר מעשור.
אזרחות כפולה אינה מקצרת את זמן ההמתנה. תקופה ההמתנה אינה נקבעת על פי אזרחות או תושבות למעט אזרחים של סין, מקסיקו, הודו והפיליפינים- מדינות בהם הדרישה לתושבות בארה"ב היא גדולה במיוחד.
קיימות דרכים נוספות להגיש בקשה לגרין קארד, שלא דרך קשר משפחתי, אלא דרך מקום תעסוקה או בזכות מקצוע או השיגים מיוחדים.
ניתן למצוא מידע באתר שלנו וכן אתם מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה.
shira@ak-immigration.com
שירה קליין, עו"ד
תודה רבה!
אני אזרחית אמריקאית וחיה עם בן זוג בישראל, אין לנו אפשרות להתחתן פה כיוון שהוא חסר דת ודחינו את החתונה מזה זמן למועד לא ידוע.
אנו מעוניינים לעבור לגור בארה״ב בשנים הקרובות ולא בטוחים מה הדרך הנכונה להוציא לו גרין קארד - אם נישואי יוטה יספיקו לקבל spousal visa, אם עדיף לחכות ולהוציא ויזת k ולהתחתן שם או תהליך אחר. כיום יש לזוגי ויזת תייר שהוציא על מנת להתלוות אלי לביקור משפחתי (כבר ביקרנו ושבנו לארץ)
שלום
יש יותר מדרך אחת להגיש בקשה לגרין קארד עבור בן/בת זוג.
ניתן להגיש בקשה בהליך קונסולרי בישראל - אשר בסופו מקבלים ויזת הגירה. זאת בדרך כלל הדרך המומלצת.
ניתן להגיש בקשה בארה"ב - לאחר כניסה בויזה ארוס/ה בהליך התאמת מעמד.
התנאי לקבלת גרין קארד הוא נישואים אשר מוכרים במדינת המקור. היות והארוס אינו יהודי נישואי יוטה יוכלים להתקבל.
בברכה
שירה קליין, עו"ד
shira@ak-immigration.com