נישואין

הגעתם לארה"ב כזוג סטודנטים והחלטתם להתחתן בארה"ב. מה הן האפשרויות העומדות בפניכם? האם ניתן להתחתן גם חתונה יהודית שתוכר ע"י הרבנות בארץ? והאם תחשבו כנשואים בארה"ב? 

ומה קורה במקרה של גירושין? אם התחתנתם בארץ, האם תוכל להתגרש בארה"ב? איך מוצאים רב שיהיה מוכר ע"י הרבנות בארץ, על מנת שהיא תכיר בגירושין שנערכו בניכר? 

והאם לא כדאי לערוך הסכם ממון טרום הנישואין? 

ומה ההבדל בין Marriage Certificate ל- Marriage License? 

השאלות הן רבות ועל רובן תמצא תשובות בפרקים הבאים.

חתונה אזרחית

ע"פ ה- common law שממנו התפתחה הדוקטרינה המשפטית , נישואין היוו חוזה פרטי בין גבר ואישה להפוך לבעל ואישה. נישואין היו הבסיס להקמת היחידה, המשפחה, והיה צורך בה להמשכת האנושות. באופן מסורתי, על הבעל היתה מוטלת החובה לספק בית בטוח ומשכורת. חובותיה של האישה הסתכמו בלנקות ולבשל, לקיים יחסים עם בעלה ולגדל את הילדים. 

מה שנשאר מהקונספט העיקרי הוא עניין החוזה המשפטי בין השנים... 
על האספקט המשפטי בנישואין אחראיות המדינות, כל אחת וחוקיה (והם שונים ממדינה למדינה). בית המשפט העליון נתן להן את הכח להגדיר מיהם ברי חיתון וכיצד ניתן להתיר את הנישואין. 
עם הנישואין משתנות החובות והזכויות המשפטיות של כל אחד מבני הזוג. 
למדינות לא ניתן כח לעשות דבר אחד - למנוע נישואים בהעדר סיבה מנומקת היטב. למשל, לא ניתן למנוע נישואים על רקע גזעני כיוון שזה מהווה הפרה של סעיף בחוקה. 


כל המדינות אוסרות נישואין פוליגמים. ברגע שאדם נישא, הדרך היחידה לצאת מהחוזה היא להתגרש, לקבל ביטול של הנישואין, או במקרה שאחד מבני הזוג נפטרים. 
לכל מדינה ישנם מספר תנאים שיש לעמוד בהם עם הגשת הבקשה לנישואין, בדיקות דם, מצב מנטלי יציב והיות הבן זוג מהמין השני. 

נושא הנישואין לבני זוג בני אותו מין הוא נושא השנוי במחלוקת גדולה גם בימים אלו, בהם מנסה ממשל בוש להכניס שינוי בחוקה, שינוי שלא התקבל ברוב הנדרש, למנוע נישואין בני אותו מין. מדינת מסצ'וסטס הינה המדינה היחידה עד כה המאפשרת נישואין בין בני זוגמאותו מין. מדינות אחרות מאפשרות תוקף משפטי לאיחוד אזרחי בין זוג כזה. 

למען הסדר הטוב, נבהיר את ההבדל בין Marriage Certificate ל- Marriage License . הראשון הוא ההוכחה שהתחתנת והשני הוא האישור שניתן לך להתחתן. 

למי שהחליט על חתונה אזרחית צנועה, ניתן לגשת לעיריה, להוציא את ה- Marriage License ולאחר מכן לערוך את הטקס שם. הדרישות לקבלת רישיון שכזה משתנותממדינה למדינה בארה"ב. אנא בדקו בקישורים המצורפים למידע נוסף. 

ראשית, רצוי להתקשר לעירייה ולשאול מתי כדאי לבוא. בעיקרון, צריך להביא רישיון נהיגה, יש כאלה מכבדים תעודות לידה או דרכונים. אזרחות במדינה היא לא תמיד חובה. במספר מדינות ישנה דרישה חד משמעית להוכחות של גירושין או מות בן זוג קודם. יש עיריות הנותנות את הרישיון במקום ויש כאלה המחייבות לחכות יום, או שלושה ימים אפילו. בפלורידה, אם תעברו קורס הכנה לנישואין, תקבלו את הרישיון במקום ואם לאו, תמתינו 3 ימים. העלויות נעות בין 35$ לבין 90$. כדאי לברר מה אמצעי התשלום, יש עיריות המסרבות לקבל מזומן וכאלו שמוכנות לקבל רק מזומן...ישנן כאלו הדורשות את נוכחותו של לפחות עד 1 מעל גיל 18. תוקף התעודות משתנה בין 30 ל- 90 יום.

את החתונה ניתן לבצע לעיתים מיד ולעיתים צריך לחכות יום עד מספר ימים לאחר קבלת ה- Marriage License, החוקים משתנים ממדינה למדינה. 

את הטקס מנהל שופט, Justice of the Peace או פקיד עירייה.

מי שערך את טקס הנישואין ידאג לתת את הטפסים המתאימים לגורמים המתאימים. את התעודה מקבלים לאחר מס' שבועות בדואר. רוב המדינות דורשות מהזוג וממי שערך את הטקס + עד או שניים לחתום על תעודת הנישואין.

חתונה יהודית

אם חשובה לכם חתונה יהודית בעודכם בארה"ב, תוכלו שניכם לגשת לבית הכנסת המקומי, השייך לזרם היהודי שאתם משתייכים אליו (קונסרבטיבי, רפורמי, ספרדי, אשכנזי וכו') ולדבר עם הרב לגבי אפשרות של קיום החתונה ותקבלו מידע לגבי מה שנדרש מכם לקיום האירוע. 

את החתונה תוכלו לקיים בבית הכנסת, מחוצה לו, אם יש לו גינה יפה, ביית המשפחה או באולם אירועים לפי בחירתכם (שיעמוד בתקנות הכשרות).

חשוב שתדעו, שכלפי הרשויות האמריקאיות, לא תחשבו כנשואים כיוון שהרשויות לא מכירות ברב המחתן כגורם מוסמך. 

על מנת שתוכרו כנשואים בארה"ב, תצטרכו גם לקיים טקס נישואין אזרחיים בעיריה. 

למרות זאת, חשוב לציין, שישנם לפעמים רבנים המוכרים ע"י הרשות המקומית כמי שמותר להם לחתן והתחתונה היהודית מוכרת על ידם. 
כדאי לכן לברר קודם לכן, בעיריה, אם יש רשימה כזו. 

לאחר קיום שני הטקסים תוכלו לגשת לשגרירות / קונסוליה הישראלית ולשנות את הפרטים האישיים שלכם באמצעות הטפסים הרלוונטים של משרד הפנים.

חיים במשותף שלא במסגרת נישואין

זוגות רבים מעדיפים מגורים משותפים על פני נישואין משלל סיבות: 

  • מרגישים שלא צריכים "חתיכת נייר" להוכיח את ההתחייבות שלהם האחד לשניה
  • לא רוצים להתחלק ברכוש משותף
  • במקרה של פרידה לא רוצים להיחשף לתהליכים הכואבים בבתי משפט 

אם מחפשים, אפשר למצוא היגיון בנאמר לעיל. אולם כדאי להשקיע מחשבה אחת קדימה. 

מה קורה אם את/ה חי שנים רבות במסגרת זוגית ואתם חיים כידועים בציבור ולפתע בן הזוג נפטר וציפיתך לקבל חלק מהירושה מסתיימת באכזבה כיוון שמתברר כי לא מגיע לך דבר? 
מה עם חלה/תה ואינו מסוגל לקבל החלטות לגבי עצמו ואין לך מעמד מישפטי המאפשר לך לקבל החלטות בשמו? 
מה קורה אם במשך שנים בן הזוג הבטיח כי ידאג לבן הזוג השני מבחינה כלכלית ומתברר, כשנפרדים, כי אינו זכאי לתמיכה כספית (בעוד נשואים זכאים ל- spousal support?) 


בנישואין, החובות והזכויות מוגדרות. במגורים משותפים וכידועים בציבור - לא ולכן הפרשנות פתוחה לכל הכיוונים. 

על מנת למנוע את המצב, קיימים בארה"ב מספר סוגים של הסכמים שכדאי לחתום עליהם לפני הכניסה למגורים משותפים: 

  • Cohabitation Agreement: אם אחד מבני הזוג מבוסס יותר מהשני, במקרה של פרידה יכול הבן הזוג הפחות מבוסס לתבוע Palimony, דמי מזונות לבני הזוג. באופן כללי, מומלץ שלפני שתכנסו לגור ביחד תדונו על הדרך שבה אתם רואים אתכם מתנהלים בכל הקשור להוצאות המשותפות שלכם, המגורים המשותפים וכו'. כל מסמך כתוב עדיף על כלום.
     
  • Estate Planning: כפי שהזכרנו לעיל, במקרה של מוות של אחד מבני הזוג לא מגיע לידוע בציבור שלו חלק מהרכוש אלא אם כן הבן זוג שנפטר דאג עוד בחייו למקרה כזה בהסכם שנקרא - Living Trust או בצוואה (Will).

יש יתרונות וחסרונות בשני סוגי ההסכמים ויש ללמוד אותם היטב. 

ההסכם השלישי מתייחס ליפוי כוחו של הבן הזוג הבריא לגבי בריאותו של בן הזוג החולה ושאינו נמצא במצב הכרתי המאפשר לו לקבל החלטות לגבי עצמו. ההסכם מאפשר לו לקבל החלטות גורליות לגבי המשך חייו במקרה של מחלה סופנית, החיאה וטיפולים קשים. הסכם זה נקרא "Durable Power of Attorney for Health Care".

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ