צ'קליסט הרילוקיישן האולטימטיבי

דף הבית >> רילוקיישן >> רילוקיישן לארה"ב >> צ'קליסט הרילוקיישן האולטימטיבי

הודעתם לביטוח לאומי שאתם טסים? צ'קליסט הרילוקיישן האולטימטיבי

קבלו את הדברים החשובים ביותר שאתם פשוט חייבים לסגור לפני הטיסה 

מסמכים אישיים

  • דרכון+ויזה: חסכו לעצמכם ריצות והמתנה לתורים לחידוש דרכונים בשגרירויות ובדקו את תוקף הדרכון שלכם. דאגו להאריך את תוקפו לפני שאתם עוזבים את הארץ. שימו לב כי ישנן מדינות שדורשות תוקף של לפחות חצי שנה בעת כניסתכם למדינה. דאגו לכך מראש והימנעו מעיכובים בשדות התעופה. בנוסף, בדקו שמונפקת לכם ויזת עבודה התקפה לעיסוקכם בארה"ב. שימו לב לתוקף הויזה ולכך שקיימת התאמה בינה לבין הזמן שאתם מתכננים לשהות בחו"ל.
     
  • רישיון נהיגה: רישיון הנהיגה הישראלי נחשב לרישיון בינלאומי ברוב המדינות. ובכל זאת, מומלץ לבדוק אם עליכם להוציא רישיון בינלאומי עבור המדינה אליה אתם טסים. ניתן לבדוק את החוקים וההגדרות של כל מדינה בארה"ב ביחס לתושבים זמניים, סטודנטים וכד' באתר הממשלה של ארה"ב.

רשימת מסמכים הכרחיים לתהליך הרילוקיישן

  • ייפוי כוח: בחרו בן משפחה/חבר שאתם סומכים עליו ונסחו ייפוי כוח נוטריוני. זהו אחד הדברים הטובים ביותר שתוכלו לעשות במקרה ויצוצו בעיות במהלך שהותכם בחו"ל. ייפוי כוח נוטריוני מתקבל בברכה בבנקים, בעירייה ובמוסדות ממשלתיים.

שימו לב כי ביטוח לאומי ומשרד התחבורה פחות סלחניים, אז דאגו לסדר את עניינכם מול משרדים אלו לפני הטיסה. 

תשלומים למוסדות ממשלתיים

  • ביטוח לאומי: כלל אצבע: תושבים ישראליים השוהים בחו"ל מחויבים בתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי בריאות. בדקו את התנאים הספציפיים למקרה שלכם באתר האינטרנט או הגיעו פיסית על מנת להסדיר הוראת קבע חודשית. שימו לב כי חובות שיצטברו בביטוח לאומי עלולים להוביל לעיקולים ובעיות חמורות נוספות.

תהליך סגירת חשבונות ממשלתיים לפני מעבר לחול

  • מס הכנסה: גם כאן, כל מקרה לגופו. אם הרילוקיישן שלכם מתבצע דרך מעסיק הישראלי, דאגו להסדיר מול המעסיק את תשלום מס ההכנסה לפני אתם יוצאים למשלחת. אם המעסיק החדש שלכם יושב בחו"ל, עליכם לבדוק את הנושא מול משרדי מס הכנסה. אם אתם מחזיקים עסק בארץ ועובדים כשכירים במדינת הרילוקיישן, קרוב לוודאי שתצטרכו לשלם מס הכנסה בשני המקומות. לצמצום נזקים בדקו אם למדינה שאתם שוהים בה יש אמנה למניעת כפל מס עם ישראל. 

ביטוחים

  • פנסיה: בדקו אם יופרשו לכם דמי פנסיה במהלך השהות שלכם בחו"ל. במקרה ואין לכם תכנית מסודרת במקום העבודה החדש, ניתן לבחור לשלם דמי פנסיה דרך חברות הביטוח בעצמכם. חבל שתעבדו שנים ספורות מבלי לחסוך לפנסיה.
     
  • ביטוח דירה, ביטוח תכולה, ביטוח רכב וכד': דאגו לבטל את הביטוחים שלא ישמשו אתכם בתקופת הרילוקיישן. חבל שתבזבזו כסף יקר לשווא.
     
  • ביטוח רפואי פרטי: חשוב לבדוק את תנאי הכיסוי הרפואי שלכם. מערכת הבריאות בארה"ב, לדוגמא, הינה פרטית ברובה. לכן, יש להצטייד בביטוח רפואי פרטי לקראת הרילוקיישן שלכם. הפערים בסכומים שתיאלצו לשלם על פרוצדורות רפואיות פשוטות במידה ואינכם מכוסים אינם מבוטלים וכדאי לדאוג לעניין זה בטרם העלייה למטוס. הביטוח הרפואי יכסה עלויות משמעותיות

כגון: תרופות, ביקורים אצל רופאים מומחים ואף טיפולים וניתוחים במידת הצורך. הביטוח הרפואי לישראלים בארה"ב של דיווידשילד מתמחה בכיסויים רפואיים של ישראלים בחו"ל וידוע כאחד הביטוחים הפופולאריים והמשתלמים ביותר בזמן רילוקיישן, נסיעת עבודה ממושכת או לימודים בחו"ל. 

ביטוח רפואי לחול לרילוקיישן מתאים למי שמעוניין לעבור לחול לתקופה ארוכה של לפחות מעל חודש

חשבונות שוטפים

  • ארנונה: פעמים רבות העיריות דורשות נוכחות פיסית במשרדי הארנונה על מנת לבצע חילופי צרכנים כך שדאגו להסדיר זאת לפני הטיסה שלכם ולדאוג לתשלום החלק היחסי בארנונה.
      
  • חשמל, גז ומים: חשוב מאוד לבצע קריאת שעונים ברגע בו אנו עוזבים את דירתנו הנוכחית. במידה ולא קיים חוב נוכחי, רוב החברות יאפשרו לכם להחליף דרך נציג שירות את השם עליו מגיעים החשבונות. אך שימו לב כי ישנן חברות שידרשו מכם טופס להחלפת צרכנים שיש למלא מבעוד מועד ולהחתים גם את הדיירים הנכנסים.

הסדרת התשלומים של החשבונות השוטפים לפני היציאה מהארץ

  • שירות סלולארי: שימו לב כי אתם מנתקים את השירות הסלולארי שלכם. ישנן חברות המאפשרות להקפיא את המינוי לתקופות קצובות ובכך לשמור על המספר הישראלי שלכם. מומלץ לחכות עם ניתוק השירות הסלולארי לפחות עד הרגע בו הנכם בטוחים שיש לכם שירות סלולארי חדש במדינת היעד.
     
  • מינויים נוספים: טלוויזיה, עיתונים וכד': עברו על הוראות הקבע שלכם ועל חיובי כרטיס האשראי ובדקו שאתם לא משלמים על דברים שלא תצטרכו יותר.

ודאו כי אתם מבצעים זאת לפני המעבר. שירות הלקוחות של חברות פרטיות בארץ ידוע בזמני ההמתנה שלו ולא תרצו למצוא את עצמכם מתקשרים מחו"ל על מנת לנתק את שירות הטלוויזיה שלכם בארץ. 

ניהול כספים

  • בנק: אם אתם מחליטים להשאיר את חשבון הבנק הישראלי שלכם פעיל, בררו מהו גובה העמלות שתשלמו במקרה של העברת כספים והמרות מט"ח לחשבון הבנק החדש בחו"ל. בנוסף, רוב הבנקים בארץ מאפשרים גישה מקוונת (דרך אפליקציה/אתר אינטרנט) נוחה לכל הפעולות שתצטרכו כמו: מספרי (SWIFT) ומספרי זהב (IBAN) העברות מט"ח, שערי מט"ח וכד'.

ניהול כספים וחשבונות הבנק לפני המעבר לחול

  • מזומנים: עדיף להשקיע בסקר שוק קצר ולבדוק מהי נקודת הchange הכי משתלמת באזורכם. ודאו שלקחתם מספיק מזומנים לימים הראשונים של הרילוקיישן הכוללים: טיסה, דיוטי פרי, מזון, תחבורה, בגדים למקרה חירום וכד'.  

חפצים

  • דואר: דאגו לכתובת חלופית לקבלת דואר רגיל ודואר רשום. שקלו את האפשרות לשכור תיבת דואר. בנוסף, בררו את כתובת המשלוח החדשה שלכם במדינת הרילוקיישן ודאגו להכין ולשלוח את חבילות הדואר מראש. גם כאן כדאי לבדוק את כל האופציות שלכם: דואר ישראל, FedEx, A. Universe Transit ltd ,DHL ועוד.

אחסון והובלה של החפצים האישיים אל הכתובת החדשה ברילוקיישן

  • אחסון והובלות: אם תקופת הרילוקיישן שלכם יחסית קצרה, ייתכן ותעדיפו להשאיר ולאחסן חלק מחפציכם בארץ. עברו על החפצים אותם אתם מעוניינים להשאיר ובדקו מי ממשפחתכם/חבריכם מוכן לפנות מקום עבורכם לתקופת הרילוקיישן.

תכננו את ההובלות מראש כך שתימנעו מאי נעימויות. אופציה יותר יקרה, אך אפשרית היא לשכור מחסן לאחסון.

משימה אחרונה לסיכום: אל תשברו את הראש יותר מדי, הדפיסו את רשימת הצ'קליסט הנ"ל או שמרו את הלינק במחשב, עברו על כל משימה בנפרד ווודאו שבוצעה. אל תתעצלו. רילוקיישן הוא אירוע משמעותי שקורה בחייכם ועליכם להתכונן אליו בהתאם. דרך צלחה!

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ