חיפוש עבודה

מגוון המונחים המתייחסים לתיאור חברות השמה מסוגים שונים עשוי להיות מבלבל. 
רצ"ב הסברים לשמות שתתקל בהם. 

למידע נוסף - המדריך המלא לעבודה בחו"ל

  • Employment Agency 

חברת ההשמה המסורתית שעוזרת למחפש העבודה במציאת עבודה. ישנן חברות המחייבות בעמלה את המועמד, וישנן כאלו את המעסיק. לא מומלץ ללכת לחברה שמחייבת אותך. כדאי לבדוק לפני שפונים לקבל את שירותיהם.

  • Search Firm/Executive Search Firm 

התמחות בד"כ לפי שוק (תעשיה, בנקאות) או ע"פ כישורים - ניהול בכיר, שרות לקוחות ועוד. ישנן שתי תת קטגוריות - 
Contingency employment agency - בד"כ תפקידים של דרג ניהול ביניים. החברות משלמות לחברת ההשמה רק לאחר חתימת החוזה בין המועמד לחברה. מעבירים קורות חיים רבים לחברה לעיונה.

  • Retained Search Firm 

לחברה הזו תהיה קשר אקסלוסיבי עם החברה המחפשת את המועמד.

  • Head Hunter/Recruiter 

בד"כ מדובר על חברות המחפשות מנהלים בדרגים בכירים ועוסקות ב"ציד גולגלות" פעיל, קרי, מאתרים עובדים בעמדות בכירות בשווקים הרלוונטים ופונים אליהם ישירות עם הצעה לתפקיד.

  • Temp Agency 

חברת השמה לעובדים זמניים. רבות מהן גם מגייסות עובדים temp to perm, כלומר עובדים זמניים שיהפכו בסוף לקבועים. 

מתי לפנוות לחברת השמה? 

תוכל לפנות לחברת השמה עוד לפני המעבר לחו"ל. חלק מחברות ההשמה בישראל עובדות עם גם עם מעסיקים אמריקאיים, או עם חברות ישראליות שמציעות רילוקיישן או מפעילות סניפים בחו"ל.

אם אתה מרגיש שמעסיקים לא פונים אליך או שמיצית את התפקידים שמתאימים לך המפורסמים און ליין ובעיתונות, כדאי להשתמש בשירותיה של חברת השמה. בהרבה מאד מקרים, בעיקר אם אתה מחפש תפקיד ניהולי בכיר, התפקיד לא יפורסם בשום מקום, אלא באמצעות חברות השמה, היכן שניתן, עד כמה שניתן, לשמור על דיסקרטיות מסוימת בגיוס לתפקיד. לחברות ההשמה יש קשרים בחברות רבות, עובדה שתעזור להן לשווק את קורות החיים שלך בתוך חברה פוטנציאלית. 

ישנם מעסיקים המתרשמים מכך שיש מישהוא שמייצג אותך... אותו מישהוא, דרך אגב, יוכל לתת ולשאת לגבי חבילת השכר שלך. 
רצוי שתהיה "כימיה" בינך לבין המגייס, כיוון שהוא האדם שעומד לייצג אותך כלפי החברות והיה רצוי שתרגיש שהוא מאמין בך, שהסגנון שלו יהיה לטעמך ובכלל שתהיה לך תחושה טובה לגביו. 


אם אתה בקשר עם מספר מגייסים כדאי לציין את העבודה הזו בפניהם על מנת למנוע היווצרות בעיות כששתי חברות תגשנה את קורות חייך לאותו מעסיק. 

אתרים און ליין

בד בבד עם החיפוש בעבודה בעולם האמיתי, חובה, ממש כך, להכנס לאתרים בנושא באינטרנט, שם יש שפע של תפקידים. כבר הזכרנו את נושא מילוי הטפסים בפרק הקודם. 

ישנם אתרים המציעים עבודה בכל התחומים וישנם אתרים המתמקצעים בתחומים מסוימים כמו היי טק. חבל להתמקד רק באתר כזה או אחר, כדאי לבדוק לפחות כמה. תפקידים המתפרסמים באחד, לא מתפרסמים בשני. 
באתרים הללו תמצאו גם שפע של מידע שיכול לתרום לכם בנוסף, מאמרים, טיפים ועוד. לרשימת האתרים המובילים, אנא הסתכלו ברשימת הקישורים המופיעה בתחתית העמוד. 


ברמת המדינה

ישנם אתרים המפרסמים מודעות דרושים ברמת המדינה. האתר America's Job Bank מפרסם את המשרות שמחזיק בהם משרד העבודה ע"פ חלוקה למדינות (ראה קישור למטה). אתרים כמו USA Jobs מתייחס לדרושים במגזר הציבורי. 

מודעות בעיתון - Classified Wanted Ads

אם אתה חושב שפס מן העולם הצורך לחפש עבודה באמצעות מודעות דרושים בעיתון, טעית. רצוי וצריך להסתכל גם בעיתונים. לא כל המעסיקים מפרסמים באתרי אינטרנט ולא כולם מעסיקים חברות השמה בתשלום, ישנם כאלה שמכל מיני סיבות עדיין מפרסמים בעיתון המקומי. אפשר לרוץ לקנות את העיתון, אבל..רגע! עיתון עיתון, אבל אפשר גם באינטרנט...לעיתון בוודאי יש את אתר האינטרנט שלו ואת החלק המוקדש למודעות הדרושים תמצא, סביר להניח, גם שם. יתרה מזאת, לוחות מודעות הדרושים באתרי העיתונים מאפשרים להקים "סוכנים חכמים" ושאר ירקות... 

Networking

כל מה שנכתב עד כה טוב ויפה, אבל חסר המוטיב הידוע - מפה לאוזן. במקרה, מתברר, בשיחה במעלית, שבמקום עבודתו של השכן שלך בדיוק עומדת להתפנות משרה כזו שמתאימה לך. כמעט לכולנו קרה שאת אחד ממקומות העבודה שלנו בעבר קיבלנו ממש במקרה. Networking מתייחס בדיוק לזה. לדבר עם אנשים, להפיץ לכל עבר את העובדה שאתה מחפש עבודה בתחום מסוים. מתברר כי הסטטיסטיקה מצביעה על כך שאנו מוצאים עבודה 60% מהזמן כתוצאה מ - Networking. כדאי גם להשתתף בפורומים באינטרנט בנושאי חיפוש עבודה כמו ב- Vault ו- WetFeet.

טפסי בקשה לעבודה

ישנן מספר דרכים למלא טפסי בקשה לעבודה (job application)

בעידן האינטרנט, רוב החברות, אם חברות השמה אם החברות המעסיקות עצמן, מבקשות מהמועמד, הגולש באתר החברה, למלא את פרטיו בטופס המיועד לכך. לאותן חברות שאין להן העדפה כזו או אחרת, תוכל לשלוח את הרזומה שלך מלווה במכתב מלווה, שיהווה את בקשתך להיות מועמד לתפקיד. במקרים אחרים, תתבקש לעשות את השניים גם יחד - לשלוח רזומה ולמלא טופס פרטים. 

חשוב ביותר לעקוב אחר ההוראות של המעסיק. אם נאמר לך לבוא באופן אישי, אל תתקשר. אם המודעה אומרת לשלוח את קורות החיים בדואר רגיל, אל תעביר את זה במייל. אם נאמר לך למלא את הטופס באתר החברה, אל תשלח מייל ישירות למחלקת משאבי אנוש של החברה. ...בארץ אולי היו משבחים אותך על היוזמה וההתמדה, אבל בארה"ב לא כל כך אוהבים את זה. 

דואר אלקטרוני

אם אתה שולח את הבקשה שלך באמצעות האי מייל, יש להשתמש בגוף המייל כמכתב מלווה ואת יתר הפרטים יש לשלוח כקובץ מצורף. אורכו צריך להיות לא יותר מאשר 2-3 פיסקאות והכי חשוב!!! בלי טעויות כתיב. אסור לשכוח שזה הרושם הראשוני עלייך ואין יותר גרוע מפניה המכילה טעויות כתיב. 

ישנן חברות שלא מקבלות קבצים בגוף ההודעה ולכן אולי תאלץ ל"הדביק" את קורות החיים לגוף המייל. יש להימנע מפונטים מסובכים ומבולטים מורכבים. הכי פשוט. מומלץ לשלוח את התוצאה המוגמרת לעצמך ולראות מה קורה למייל אחר "שעבר בדרכים".. ולתקן בהתאם. 

טפסים און ליין

אם אתה יודע על חברה מסוימת שהיית מעוניין לעבוד בה, הכנס לאתר שלה ובדוק ב"דרושים" שלהם. אם לאו, ישנם מאות אתרים שעניינם פרסום של תפקידים פנויים בשוק. באתרים כאלה יש בד"כ אפשרות לעשות upload, להעלות, את קורות חייך לאתר שלהם, לגלוש בינות התפקידים ובמקרה של התאמה פשוט להקליק היכנשהוא ולהגיש את קורות חייך לתפקיד. אחרים מאפשרים למלא טופס שבו צריך לעשות cut and paste של קורות החיים מ- word. 

מילוי טפסים במקום

חברות אחרות תבקשנה ממך להגיע אליהם באופן אישי למלא את טופסי הבקשה. כדאי להצטייד בקורות חיים ולבוש הולם, למידה שתתבקש להכנס לראיון במקום.

קורות חיים באנגלית

בארץ יש לנו מילה אחת המתארת את קורות החיים שאנחנו מגישים למעסיקים פוטנציאלים - CV, הקיצור ל- Curriculum Vitae. בארה"ב נהוג להבדיל בין CV ל- Resume.

ההבדלים העיקריים בין השניים ניכרים בעיקר באורך ובמידע המצורף. 
ה- CV הינו ארוך יותר (שני עמודים ומעלה) ומתאר בפרוטרוט את הרקע שלך ואת הכישורים המקצועיים, כולל פירוט של ניסיון מחקרי, פרסומים, פרסים ומידע נוסף.

חשוב להתאים את קורות חיים לתפקיד שאליו אתם נגשים, קרי, להדגיש את הנושאים החשובים לתפקיד הספציפי הזה. יש לציין שם, מס' טלפון שניתן להשיג אותך בהם, השכלה, כישורים וניסיון. 
בארה"ב נוהגים לשלוח את הגירסה הארוכה יותר, ה- CV, לתפקידים בתחום המחקר, האקדמיה והחינוך. 

ה- resume תמציתי וקצר יותר (עמוד אחד). ישנן מספר דרכים לכתוב את הרזומה. 
ב- Functional resume, הדגש הוא על תחומי ההתמחות והניסיון בעבודה בתחומים שונים מאשר בזמנים כרונולוגים, לדוגמא, מחולק ע"פ ניסיון בתפקידים בשיווק, במכירות, ניהול מוצר וכו. רזומה כזה גם מדגיש מי אתה ומה אתה יכול לעשות, יותר מאשר בן כמה אתה וכמה תפקידים מילאת בחייך. הפורמט הזה מתאים יותר למי שהחליף תפקידים בקצב גבוה יותר מהרגיל. ובכך גם חסרונו, שמעסיקים פוטנציאלים מסתכלים בזה בד"כ בחשד מה. קשה יותר גם להזכיר שמות חברות ומעבידים ברזומה מסוג זה. 
ברזומה כרונולוגי , כמובן, הכל מסודר ע"פ תאריכים, כשהתפקיד האחרון מופיע ראשון. ברזומה מסוג זה ניתן להבחין ביתר קלות לאיזה כיוונים התפתחת ובאיזה חברות עבדת. לעומת זאת קשה לפרט בפורמט כזה מגוון אחריויות שבצעת בתפקיד אחד וניתן לראות מיד "חורים" בקורות החיים. 

אפשרות נוספת היא לכתוב את הרזומה בפורמט משולב (combination) ובו תפרטו בחלקו העליון של העמוד את הניסיון שיש לכם בתחומים מסוימים, עם כניסה לפרטים בחלקו התחתון. 

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ