ויזת סטודנט לארה"ב

דף הבית >> לימודים בחו"ל >> לימודים בארה"ב >> ויזת סטודנט לארה"ב

הויזות הנפוצות לסטודנטים הינן ויזה F-1 וויזה J-1. (ישנן גם ויזות Q ו - M) 

להגשת הבקשה לויזות יש למלא את הטפסים - DS 156 , DS157 , DS 158, I-20 ו- DS-2019.

תנאי הכרחי להגשת בקשה לויזת סטודנטים הינו הגשת טופס I-20 בבקשה לויזה F-1 או טופס DS-2019 ויזה J-1. 
את הטפסים הללו תקבל מהמוסד אליו נרשמת - והתקבלת. נדגיש שוב - אין בקבלתם מבחינת אחריות חד משמעית שבקשתך לקבלת הויזה תאושר. 
הטפסים הללו מעידים על כי עמדת בכל הדרישות של האוניברסיטה - שפה, דרישות כספיות וכו'. 

ההבדלים בין הויזות 

את הויזות F-1 ו- J-1 לא ניתן להנפיק מוקדם יותר מ- 90 יום מתאריך ההתייצבות לאוניברסיטה, כפי שמפורט בטופס I-20 או DS-2019. 
לארה"ב ניתן להיכנס 30 יום לפני התייצבותך באוניברסיטה. 
חשוב לדעת - אם אינך להתייצב בתאריך הרשום בטופס - עלייך להודיע לאוניברסיטה על מנת שיוציאו לך טופס חדש עם התאריך המתאים. 

ויזות לימודים מונפקות עבור לימודים מלאים בלבד (12-18 שעות שבועיות) ולא ללימודים חלקיים. 
גם אם ברצונך ללמוד קורס אחד האורך מספר חודשים, גם אם אינו אקדמי, עלייך להוציא ויזת לימודים, טבין ותקילין. 

מצ"ב מירב ההבדלים בין שתי הויזות -

 

ויזה F-1

ויזה J-1

קבלת טופס I-20

קבלת טופס DS-2019

מיועדת לסטודנטים הלומדים במסגרות אקדמיות ובמסגרות ללימודי שפות

מיועדת לסטודנטים, מורים, אנשי אקדמיה וחוקרים המגיעים לארה"ב במסגרת של חילופי סטודנטים

בעלי ויזה זו חייבים לעזוב את ארה"ב 60 יום לאחר תום לימודיהם, אולם יכולים לבקש בקשה מיוחדת מה- DHS להישאר שנה נוספת לסטאג'.

בעלי ויזה זו חייבים להיות ממונים לפחות חלקית ע"י המוסד האקדמי או הממשל בארה"ב

בן משפחה (בן זוג או ילדים המופיע בטופסI-20) בעל ויזה F-2, אינו יכול לעבוד בארה"ב בשום מקרה. יכול ללמוד לימודים חלקיים.

בעלי ויזה זו מוגבלים בעריכת שינויים בתוכנית הלימודים.

על בעל הויזה ובן משפחתו להיות מבוטחים בביטוח בריאות כלשהוא.(*)

חייבים לעזוב את ארה"ב 30 יום לאחר תום לימודיהם, אולם יכולים להשאר 18 חודש נוספים ל- academic training אם הדבר אושר ע"י ה- sponsor.

בעל הויזה יכול לעבוד בקמפוס במהלך שנת הלימודים הראשונה (20 שעות בשבוע במהלך שנת הלימודים ו- 40 שעות בחופשות). לאחר תום שנת הלימודים הראשונה יוכל לעבוד גם מחוץ לקמפוס, כפוף לאישור של ה- DHS.

בן משפחה בעל ויזה J-2 (בן זוג או ילד) ומופיע בטופס DS-2019) יכול, עם הגעתו לארה"ב להגיש בקשה ל- DHS לעבוד, בתנאי שלא יעשה שימוש בשכר שיקבלללימודים של בעל הויזה J-1 ושסכום זה לא נלקח בחשבון לתשלום ההוצאות כפי שפורטו בטופס DS-2019. לחילופין, ישנם מקרים בהם מאשרים מעבר לויזת עבודה. יכול ללמוד לימודים חלקיים.

 

ביטוח בריאות הינו חובה ע"פ חוק לבעל הויזה ובן משפחתו. במקרה שיתברר כי אינכם בעלי כיסוי רפואי, הויזה תבוטל, הלימודים יופסקו וגם לא תוכל להגיש בקשה להמשך לימודים או עבודה (*)

 

יכול לעבוד בקמפוס במהלך הלימודים רק באישור של מנהל התוכנית (20 שעות בשבוע במהלך שנת הלימודים ו- 40 שעות בחופשות . עבודה מחוץ לקמפוס הינה נדירה יותר ומאושרת גם במקרים חריגים.

 

במקרים מסוימים, בעל ויזה זו, במידה ורוצה להגיש בקשה להגירה, עליו לשהות שנתיים במדינת האם שלו (ולא כל מדינה אחרת) ורק לאחר מכן להגיש את הבקשה - two year home country residence requirement

 
 
* ביטוח בריאות לסטודנט בעת לימודיו - ביטוח בריאות הינו אחד הנושאים היותר מורכבים בחיים בארה"ב. מומלץ לקרוא קודם את הפרק "ביטוח רפואי" בקטגוריה "טיפול רפואי". כדאי גם לבדוק את הביטוח שמציע המוסד האקדמי אליו נרשמת. ישנם מוסדות הדורשים extensive coverage לך ולבני משפחתך.
~ בכל הקשור לעבודות במהלך הלימודים, שינוי סטטוס (ויזות) וכו' יש לפנות ליועץ האחראי על הסטודנטים הזרים בקמפוס.

 

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם