תושב חוזר

דף הבית >> בחזרה לישראל >> תושב חוזר

 

תושב חוזר הוא אזרח ישראלי העומד בתנאים הבאים:

א. גיל - בן 17 ומעלה, לצורך סיוע בתחומי המכס -מגיל 18 ומעלה . 

ב. שהות בחו"ל - שנתיים לפחות. 
יזם עסקי ומדען יהיו זכאים לסיוע - לאחר שהות בחו"ל של 3 שנים לפחות. 

ג. ביקור בארץ - ביקר בארץ לסירוגין או ברציפות לא יותר מארבעה חודשים בכל שנת היעדרות .ביקור שיחל בשנה אחת ויימשך ברצף לשנה הבאה ייחשב כביקור אחד. 

ד. שליחות בחו"ל - לא היה מועסק ,הוא או בת זוגו או אחד מהוריו על ידי מדינת ישראל או רשות מרשויותיה כולל חברות ממשלתיות ,ההסתדרות הציונית או רשות מרשויותיה ,הסוכנות היהודית ,קרן קיימת לישראל ,קרן היסוד ,המגבית המאוחדת ,הבונדס, אלא אם עברו חמש שנים מתום השליחות ועד שובו ארצה. 

קביעת המעמד תעשה בארץ באחת מלשכות משרד הקליטה באזור המגורים,על פי חותמות כניסה ויציאה בדרכון ובדיקת הרישומים במשרד הפנים. חישוב ההיעדרות מן הארץ יעשה על פי השנתיים שקדמו ליום השיבה לארץ.

ל"מדען" ויזם עסקי - חישוב ההיעדרות מן הארץ ייעשה על פי 3 השנים שקדמו ליום השיבה לארץ.


מי אינו בגדר תושב חוזר במשרד הקליטה

א. מי שנהנה בעבר מסיוע הניתן ל"תושב חוזר". 
ב. מי שנמצא עדיין בתקופת זכאותו כעולה - יקבל סיוע בהתאם ליתרת זכאותו. 
ג. מי ששהה בחו"ל בשליחות. 
 

תקופת הזכאות לסיוע

1. תקופת הזכאות ל"תושב חוזר" במשרד הקליטה היא 12 חודשים מיום השיבה לארץ. 
לאומנים ויזמים עסקיים תקופת הזכאות היא 24 חודשים מיום השיבה לארץ. 
2. תקופת הזכאות לצורך סיוע הניתן ע"י המכס היא 9 חודשים בלבד מיום השיבה לארץ. ייבוא אישי של רכב מנועי 
- ניתן לייבא תוך 3 חודשים בלבד מיום השיבה לארץ- פרטים במכס . 

הסתייגויות: 
1. הנתונים האישיים שלך יכולים לגרום לכך שתנאי הזכאות שחלים עלייך יהיו שונים. 
2. עם התחלת התהליך חזרה ארצה, פנה לקונסוליה הקרובה אליך ובדוק מה הם תנאי זכאותך. 
3. בכל מקרה שבו המידע המופיע כאן אינו תואם לנהלי משרד הקליטה - הנהלים הם הם הקובעים. 
4. מומלץ תמיד להכנס לאתר עצמו ולבדוק.

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם