בתי ספר

בארה"ב קיימות שתי מערכות חינוך, הציבורית והפרטית. 

הציבורית מתנהלת בשתי רמות, ברמת המדינה וברמה המקומית. אין מערכת חינוך ארצית כוללת, אולם הממשל מקצה משאבים והכוונה לתוכניות פדרליות גם בסקטור הציבורי וגם בפרטי. משרד החינוך האמריקאי מפקח על התוכניות הללו. 

מערכת החינוך הציבורי, מגיל הגן ועד תיכון, ניתנת בחינם. כל מדינות ארה"ב מחייבות נוכחות מגיל 5 ועד גיל 18. ע"פ החוק, זכאי כל ילד ללימודים ללא הבדל דת, מין, גזע, הגבלות גופניות, היכולת לדבר אנגלית או מצב האזרחות שלו. 

ישנן דעות רבות, לא תמיד חיוביות, באשר לרמת הלימודים במערכת הציבורית בארה"ב. למרות זאת, הרוב לומדים בה. חלק מההורים בוחרים לשלוח את ילדיהם לבתי ספר פרטיים.

בדרך כלל אלו הורים המבקשים שילדיהם יקבלו חינוך דתי יותר (אין מלמדים דת בבתי ספר ציבוריים) ואילו אחרים מאמינים כי רמת הלימודים שם גבוהה יותר מאשר בבתי ספר ציבוריים. 

במהלך השנים האחרונות התפתחה גישה חדשה - הוראה בבית. הורים רבים לקחו על עצמם את המשימה להשאיר את ילדיהם בבית וללמד אותם בעצמם.

הסיבות לכך הן רבות. האלימות הרבה בבתי הספר, הכיתות הגדולות, בעיות מוסריות (בעיני ההורים) של החומר הנלמד, הסעות ארוכות מידי ועוד.

הורים אלה מתאפיינים בכך שהם יכולים לאפשר לעצמם לא לצאת לעבוד, בסבלנות רבה, ברצון להעניק לילדיהם כישורים שאינם נרכשים במהלך לימוד בבית ספר ועוד. 

באופן כללי - שנת הלימודים מתחילה בסוף אוגוסט או תחילת ספטמבר ונגמרת באמצע יוני. במהלך שנת הלימודים, בתי הספר סגורים לשבוע שבועיים בחורף (Christmas ו- New Year), מאמצע או סוף דצמבר עד ה- 2 בינואר. בתי הספר גם סגורים לשבוע באביב וברוב החגים הלאומיים. 

שעות הפעילות של בתי הספר שונים מבית ספר לבית ספר. היום מתחיל בין 07:30-09:00 ומסתיים בין 14:00-15:30. תלמידים, חוץ מאלו בגן חובה, אוכלים, בד"כ, צהריים בבית הספר. 

המערכת מחולקת ל- 3 - Elementary School, Middle School ו- High School. 

בתי ספר ציבוריים

המערכת הציבורית מקבלת לתוכה ילדים מגיל 5 ועד 16. 
ע"פ החוק האמריקאי, זכאי כל ילד ללימודים ללא הבדל דת, מין, גזע, הגבלות גופניות, היכולת לדבר אנגלית או מצב האזרחות שלו. 

למרות שאין תוכנית לימודים מוסכמת מראש, ברור ומוסכם כי נושאים מסוימים נחשבים לחשובים במסגרת חינוך כולל. כמעט בכל בית ספר ציבורי מלמדים חשבון, מדע, קריאה, כתיבה, מדעי החברה, היסטוריה וגיאוגרפיה. בבתי ספר רבים אחרים מלמדים גם חינוך גופני, מוסיקה, אומנות ושפות נוספות כחלק מתוכנית לימודים מורחבת. 

הלימודים בבית ספר ציבורי אינם עולים כסף והם ממומנים ע"י מיסים שמשלמים בעלי הבתים באזור בית הספר. ישנם מספר יתרונות ברורים לבתי ספר ציבוריים והם:

  • מורים מהסקטור הציבורי נוטים להיות מוסמכים יותר מאשר אלו בסקטור הפרטי הן מבחינת ההשכלה שלהם והן מבחינת הניסיון המקצועי.
  • לבתי ספר ציבוריים יש את היתרון בכך שיש להם את האפשרות לספק שיעורי ספורט מעבר לשעות הלימוד, מועדונים וכו'. חוקים פדרלים מחייבים את בתי הספר הללו לספק שירותי אבחון ושירותים למוגבלים פיזית. המערכת הציבורית מחוייבת לספק, ברוב המקרים, גם מסגרות תומכות למחוננים.
  • בבתי ספר ציבורים ניתן לפגוש במגוון ילדים מרקעים שונים, תרבויות שונות ומעמדים סוציו אקונומיים שונים. 

ב- 8 בינואר 2002, חתם הנשיא ג'ורג' בוש על חוק רפורמה בחינוך הנקראת - "אף ילד לא נשאר מאחור". המטרה היא שהמדינות בארה"ב והקהילות בקרבן יקבלו על עצמן אחריות אישית גדולה יותר באשר לאיך שהן מנהלות את מערכת החינוך בתחומן.

עליהן לסגור פערים ולאפשר לתלמידים להגיע ליכולות אקדמיות גבוהות יותר. על בתי הספר לספק תעודות המדווחות להורי התלמידים על הישגיהם בבית הספר.

בבתי ספר שבהם התלמידים לא מגיעים להישגים, על בית הספר לספק שירותים נוספים כגון שיעורים פרטיים בחינם, לבחון ולשנות את דרך הניהול בבית הספר ועוד. 

רוב בתי הספר הציבוריים מספקים הסעות לתלמידים שגרים מעבר למרחק הליכה סביר. 


כיצד תדע איזה "שם" יש לבית הספר הציבורי בשכונתך? לדבר עם השכנים והחברים זו דרך אחת. כדאי גם להיכנס לאתר הזה המאפשר לך לבדוק פרטים נוספים. 

יש לזכור לתרגם את כל התעודות של הילד/ה מהארץ לאנגלית. 
רצוי שילדך יעבור בחינה לקביעת רמת האנגלית שלו. 
ניתן גם לקבוע פגישת אוריינטציה עם בית הספר ולקבוע פגישה עם מנהל בית הספר.

במספר בתי ספר יש גם "open house" יום שבו המורים פוגשים את ההורים שרוצים להכיר ולשאול שאלות. 

כדאי מאד גם לדעת שאם אתה יודע על בית ספר מסוים שאתה מעונין לרשום את ילדך בו, להירשם שנה מראש.

בתי ספר פרטיים

ישנן מספר סיבות לקיומה של מערכת החינוך הפרטית בארה"ב.
הסיבה הרווחת היא שהורים רבים רוצים שילדיהם יקבלו חינוך דתי בנוסף לחינוך הרגיל. כ- 85% מבתי הספר הפרטים משויכים לארגונים דתיים כלשהם.

מקובל גם לחשוב שרמת הלימודים בבתי ספר פרטיים הינה גבוהה יותר מאשר במערכת הציבורית. 

בארה"ב קיימת הפרדה בין דת למדינה. הפרדה זו משפיעה באופן ישיר בין על החינוך הפרטי מכיוון שרוב בתי הספר הפרטיים משוייכים לארגונים דתיים. בשל ריבוי הדתות בארה"ב וההפרדה הברורה בין דת למדינה, לא ניתן להשתמש בכספי ציבור למימון בתי ספר פרטיים.

שלא כמו בבתי הספר הציבוריים, התשלום הוא על חשבון הורי התלמידים בלבד (מחירים נעים בין 1,700$ ל- 13,000$ לשנה ועוד כ- 7000$ כשמדובר בתנאי פנימייה). ישנם בתי ספר המעניקים מלגות לתלמידים.

יש לברר בכל בית ספר בנפרד באשר לקיומן של מלגות אלו. 

בתי ספר פרטיים חילוניים (שאינם משויכים לארגונים דתיים) מתמחים, בד"כ, בתחום מסוים כגון מדע, מתמטיקה, אומנויות או בפיתוח הערכים והמוסר של תלמידהם. ישנם Bilingual schools, שם לומדים את החומר בשפה האנגלית ובשפה נוספת.

International schools הינם בתי ספר שהתלמידים בהם מגיעים מכל רחבי העולם, חלקם הניכר ילדי דיפלומטים השוהים בארה"ב. Special schools מתאימים לילדים בעלי צרכים מיוחדים.

בתי ספר פרטיים שונים מאד זה מזה באופני הלימוד כמו גם ביחס המספרי בין מורה לתלמידים. ע"פ הסטטיסטיקות, גודלם של בתי ספר אלו חצי מגודלם של בתי ספר במערכת הציבורית.

מומחים רבים מרגישים כי הסיכון שהילד "יאבד" בבית ספר פרטי הוא קטן, וכתוצאה תחושת השייכות לקהילה, תגדל. לא רק שבתי ספר אלו מעודדים מעורבות הורית, אלא שאלו רוצים להיות מאד מעורבים בחינוך של ילדיהם ואפילו עומדים על כך. 

כמו בתי ספר ציבוריים, בתי ספר פרטיים כפופים לחוקים פדרלים בנושא בריאות התלמידים וביטחונם. בתי ספר פרטיים, שלא למטרות רווח, חייבים גם הם להיות כפופים לחוקים פדרלים המגינים על התלמידים מאפליה. 


כדאי לבדוק אם בית הספר חבר באגודה מקצועית כלשהיא. זה אומר שעל מנת לקבל את החברות עליו לעמוד בתנאים מסוימים ושהוא נבדק ע"י גורם חיצוני.

בהחלט מומלץ לבקש מהמנהל מספרי טלפון של הורים ששולחים את ילדיהם לבית הספר על מנת לקבל המלצות. 
אם ניתן, היה רצוי ליצור קשר עם בית הספר כשנה מראש, כיוון שיש להספיק ולשלוח את כל המסמכים עד סוף פברואר בכל שנה. 

חשוב לברר מהם המסמכים שנדרשים. ישנם בתי ספר שמקבלים רק 10%-20% מהתלמידים שמבקשים להתקבל. לכן, מומלץ להגיש בקשות למספר בתי ספר. 

כמו כן, ישנם בתי ספר פרטיים שיבקשו לצרף לבקשה את תוצאות המבחנים באנגלית של ילדכם. מבחני ה- SSAT (לכתות ה'- יא') שהינם מבחנים באנגלית או ה- TOEFL.

פנימיות

פעם, פנימיה נחשבה מילה נרדפת לעונש... בימינו, ובארה"ב בפרט, הפנימיות מהוות הזדמנות נהדרת להתפתח בתחום העניין של הנער / ה ולהכין אותם לקולג' / אוניברסיטה ולחיים מחוץ לבית. 

ישנם מספר סוגי פנימיות:

  • All Boarding: כל התלמידים לומדים ונשארים לישון בקמפוס כל השבוע. יוצאים לחופשים.
  • Day-Boarding: רוב התלמידים נמצאים בקמפוס במשך היום וחוזרים לביתם בערבים
  • Military Schools: פנימיות צבאיות.
  • Day boarding Schools: יוצאים בסופי שבוע הביתה boys/girls schools - פנימיות או לבנים או לבנות בלבד pre-professional art schools - התמחויות באומנויות גם פנימיות באותו תחום שונות אחת מהשניה, למשל, במטרות שהיא שמה לנגד עיניה ובאופנים שהיא מגשימה אותן.

לימוד בבית

במהלך השנים האחרונות התפתחה גישה חדשה - הוראה בבית. 
הורים רבים לקחו על עצמם את המשימה להשאיר את ילדיהם בבית וללמד אותם בעצמם. הסיבות לכך הן רבות. האלימות הרבה בבתי הספר, הכיתות הגדולות, בעיות מוסריות (בעיני ההורים) של החומר הנלמד, הסעות ארוכות מידי ועוד. 

הורים הבוחרים בשיטה הזו מתאפיינים בכך שהם יכולים לאפשר לעצמם לא לעבוד (או לעבוד מהבית), בסבלנות רבה, ברצון להעניק לילדיהם כישורים שאינם נרכשים במהלך לימודי בית הספר ועוד. 

אין ספק שמדובר בפרוייקט רציני והתחייבות ארוכת טווח אך יתרונותיה בכך שהיא מהנה ומקרבת בין ההורה לילד. 
האינטרנט מלא בסיפורי הצלחה של ילדים שלמדו בבית ומכייון שהתקדמו בקצב שלהם הצליחו לסיים את התיכון בגיל 14 ולסיים את הקולג' עד גיל 18 (בארה"ב כמובן). 

הצעה לביטוח רפואי בחו''ל

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

*על ידי לחיצה על 'שלח' אתה מקבל עלייך את תנאי השימוש של אתר דיוידשילד


למידע נוסף לחצו כאן

Davidshield סוכנות לביטוח חיים (2000) בע"מ.
החברה המבטחת- דיויד שילד חברה לביטוח בע"מ